ny1-indo-punkere-løslatt - Pønkere løslatt i Indonesia

Pønkrockerne som nylig ble pågrepet og sendt på forbedringsanstalt i den indonesiske provinsen Aceh, er satt fri. Men de må muligens gjennom mer omskolering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De 65 pønkerne hadde fredag avsluttet et ti dager langt rehabiliteringsprogram på en politiskole. Målet var å få dem til å oppgi sin særegne stil, som bryter tvert med tradisjonelle verdier i den strengt muslimske provinsen.

Punkerene ble arrestert på en konsert tidligere i desember. Politiet fjernet deretter hanekammer, piercinger og hundelenker og tvang dem til å bade i en innsjø som blir brukt til renselsesseremonier for politiaspiranter. De 60 guttene og fem jentene er nå løslatt, men mandag skal politiet ta stilling til om de trenger mer rehabilitering. De må også regne med at politiet følger med på hva de foretar seg.

– Vi vil gjøre barna til islamske pønkere. De er frie til å ytre seg så lenge det er innenfor islamske grenser, sier Illiza Sa'aduddin Djamal, viseordfører i provinshovedstaden Banda Aceh.

Da ungdommene deltok på avslutningsseremonien fredag, uttalte flere at de ikke har tenkt til å oppgi pønkkulturen og at de ikke trenger mer veiledning.

– Pønken er ikke død, ropte en 19-åring. (©NTB)