Suzann Pettersen (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)
Suzann Pettersen (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)

Dette er Hushovds norske favoritt i 2011

Fortjener Suzann Pettersen prisen som årets norske idrettsnavn? Stem på din favoritt her!

2011 har vært nok et stort år for norsk idrett. Marit Bjørgen og Petter Northugs dominans på hjemmebane i Ski-VM, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagens show i Tour de France, Alexander Dale Oens VM-gull, Suzann Pettersen meget sterke sesong og håndballjentenes VM-triumf er kanskje de aller største prestasjonene.

For Thor Hushovds del er det én person som utkrystalliserer seg når han får spørsmål om hvem som har vært best i 2011.

Les også: Hushovd årets idrettsnavn i 2010
Les også: NFL-stjerne årets mannlige idrettsutøver i verden

– Da det var Ski-VM på hjemmebane i Holmenkollen var jo det spesielt, og der var jo selvfølgelig Northug og Bjørgen sterke, men jeg må si at Suzann Pettersen er et navn som blir litt glemt. Golf er en vanvittig stor sport, det må man ikke glemme, sier Hushovd.

Med to etappeseire og den gule ledertrøyen i sju etapper av årets Tour de France gjorde Hushovd mer enn nok til å bli nevnt i en slik diskusjon han også. Det mener i alle fall en av våre beste fotballspillere, landslagskaptein Brede Hangeland.

– Jeg tror det er vanskelig å gjøre en større prestasjon enn det han (Hushovd) gjorde der og det arbeidet han har lagt ned i løpet av året. Han får min stemme hvis jeg må velge, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Se reportasjen i videovinduet øverst!

At Fulham-stopperen trekker frem Hushovd som sin favoritt, blir godt mottatt av «Oksen fra Grimstad».

– Jeg synes det er veldig hyggelig å bli nevnt i den sammenhengen. Når man legger ned en stor jobb, er det alltid hyggelig med en liten bemerkelse, forteller 33-åringen.

 Thor Hushovd jubler for etappeseieren i Gap. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
Thor Hushovd jubler for etappeseieren i Gap. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Hvem sto for årets norske idrettsprestasjon i 2011? Stem på din favoritt i høyrekollonen og ta debatten i kommentarfeltet under!