DET FINNES SMØR: På Finn.no er det fredag 540 annonser for smør, og en god del selger norsk smør også. (Foto: Skjerdump Finn.no)
DET FINNES SMØR: På Finn.no er det fredag 540 annonser for smør, og en god del selger norsk smør også. (Foto: Skjerdump Finn.no)

Over 500 annonser for smør på Finn

Tør du gå utradisjonelle veier er det mulig å få tak i smør i Norge. I 540 ulike Finn. no-annonser kan du kjøpe for 50 kroner og oppover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smørkrisen herjer fremdeles i Norge, og i butikkene gaper tomme smørhyller mot deg. Ifølge Tine vil smørmangelen vare til over nyttår, men slapp av – det er smør å få.

Kjøpe på nett

For er du blant de som må ha smør i julebaksten eller maten generelt, og er villig til å gå utradisjonelle veier på letingen etter smør, ja da finnes redningen på nett.

På Finn.no finner du nå nemlig mer enn 500 annonser hvor nettopp smør er varen som selges.

Les også: Ekspert tror smørmangel kan velte Tine

Her kan du kjøpe alt av utenlandske merker fra blant annet Sverige, Danmark og Spania, og til og med Australia, til godt gammelt norsk Tine smør.

Noen av annonsene påpeker imidlertid at det kun er norsk smør som gjelder.

«Syver» i Oslo selger Tine smør for 300 kroner og skriver at «Belgisk smør? Ikke få meg til å le! Svensk smør? HA! Da spiser jeg heller MARGARIN. Det er kun the real deal som gjelder til jul! ».

Budrunder

Prisene varierer naturlig nok mye. De billigste pakkene får du helt ned i 50 kroner, selv om du da muligens må ta til takke med utenlandske produkter.

Les også: Ingen kvotegrense for smør på harrytur

Er du villig til å gå i budrunder er derimot ikke håpet ute for norsk smør heller.

I Haugesund skriver «Egil» at han «selger uåpnet tine meierismør til høystbydende da jeg har 2 pakker à 500g» Budprisen hans begynner på 50 kroner.

Andre, som «Jan» på Nesttun, har allerede fastsatt prisen og opererer etter førstemann-til-mølla prinsippet; «500 gram smørpakke selges for 100 kr, for dem som trenger det ekte smøret i maten».

Bytter mot Spenol

En svenske har skjønt problematikken i Norge og er villig til å hjelpe. Derimot bare om han kan få det han vil i retur.

«Hej brödrafolk. Jag har något som ni vill ha, ni har något som jag vill ha. Ska vi byta smør mot spenol? Vad sägs om 2 paket prima färskt smør av valfri sort (Arla, Ica eller Valio, osaltat/normalsaltat/extrasaltat) mot 10 flaskor Spenol?».

Les også: – Vi vil ha smør!

Advarer

Det har den siste tiden dukket opp annonser for smør på Finn med jevne mellomrom, og nå finnes det altså enormt mange.

Mattilsynet advarte imidlertid i forbindelse med en tidligere sak da en Russer ble tatt med 90 kilo smuglersmør på grensen, mot å kjøpe smør fra ukjente. De mener mat generelt kun bør kjøpes av profesjonelle og trygge omsettere.

Også Tine advarer.

– Jeg vil oppfordre folk til ikke å kjøpe smørproduktene som legges ut på Finn og andre steder. Det er dumt å slå til på dyre tilbud når man ikke vet hvordan varene er blitt oppbevart og fraktet, sa kommunikasjonssjef Lars Galtung i Tine, i forbindelse med samme sak.