northugjul
northugjul

- Verken mamma eller pappa kan steke ribbe

Julemiddagen hjemme hos Petter Northug jr. er ingen gourmetopplevelse.

Før Petter Northug jr. skal kjempe om sin første Tour de Ski-seier, er det en tradisjonell jul hjemme med familien som venter. Northug gleder seg den store kvelden, men avslører at det ikke akkurat er profesjonelle kokker som opererer hjemme på kjøkkenet.

- Jeg får jo høre det når jeg går dårlig på ski og da må «eldreavdelingen» hjemme i Framverran også tåle et lite hint. Jeg har spist ribbe borte, så jeg vet hvordan det skal smake. Verken mamma eller pappa er noen kløpper på steking av ribbe. For oss gutta handler det mest om å holde maska rundt bordet.

- Du tør å dra hjem til mamma May etter dette?

- Jada, jeg satser på at dårlig kritikk...

- Slakt vil jeg si!

- Jeg tror mamma er litt som meg at hvis du får litt kritikk så får det deg bare til å yte mer.

Les også: Sjekk Johaugs fete julemeny

Selv om han griner litt på nesa av stekekunsten til opphavet så gleder eldstesønnen seg til samværet med familien i jula.

- Så mye borte som jeg er, så blir faktisk familien bare viktigere og viktigere, derfor er samlingen hjemme i jula noe som jeg og også de andre ser fram til.

- Er det noen juleritualer som må følges hjemme hos familien Northug?

- Vi har et avslappet forhold til jula, det er ingen gang rundt treet og nå slipper vi jo å løfte opp yngstemann, Even, slik at han får sett skikkelig på julestjerna. Det er forresten Even som har jobben med å hente fram gavene fra under treet. Jeg, som skal prøve å prestere litt utover i jula, kan bare ligge på sofaen!

- Vi gjør ikke mer ut av julekvelden enn at jeg har faktisk tatt den andre trenngsøkta for dagen etter julemiddagen.

- Det hørtes tungt ut etter ribbe og akevitt?

- Neida, og det er kjempekult. Det finnes jo ingen andre ute på den tida enn oss tre gutta. Og fattern får akevitten til Even, Tomas sin og min. Og blir det i alle fall én som tar tidlig kveld, humrer Petter Northug jr. Tredje juledag setter han kursen for Oberhof i Tyskland der Tour de Ski starter 29. desember.

- God jul til deg og dine, Petter!

- Takk det samme.

Se og hør Petter snakke om jula hjemme i Framverran