brenner (Foto: Magnus Ross, © ps)
brenner (Foto: Magnus Ross, © ps)

Hans Olav Brenner leder «Kvelden før kvelden»: – Jeg håper noe går skeis

I kveld blir han sett av over 1 millioner nordmenn.

NRKs lille juleaften-sending har blitt en tradisjon, og i kveld får 1,8 millioner nordmenn på det meste med seg «Kvelden før kvelden».

Nerver i sjakk

I år skal sendingen ledes av Hilde Hummelvoll og Hans Olav Brenner, og sistnevnte kan fortelle at han har nervene i sjakk før det hele braker løs.

– Jeg har ventet på nervene, men de har foreløpig uteblitt. I visshet om at rundt 1,8 millioner ser programmet på det meste, er det litt rart i grunn. Samtidig liker jeg å dyrke tanken om at dette kanskje er mitt nye jeg. En ny, ubekymret Hans Olav, sier han til Dagbladet FREDAG.

Les også: Han er Norges rikeste

Direktesendt

Sendingen skal gå direkte, og fallhøyden for at noe kan gå galt er større. Det synes Hans Olav bare er bra.

– Skjema er stramt grunnet tiden til rådighet. Vi kan ikke kjøre vårt eget løp og drite i sangen til Odd Nordstoga liksom. Men innenfor rammene vi har kan vi improvisere litt. Jeg håper egentlig at noe går litt halvgalt, slik at vi får noen overraskelser. Da må vi ta det litt på sparket, og da kjenner du at du lever, forteller han til magasinet.

Les også: Her er de verste TV-tabbene på direkten

«Ylviseffekten»

NRK-profilen gjestet tidligere i høst humortalkshowet «Ylvis», ledet av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker. Da medgjest Jenny Skavlan kunne skryte av sine 26 000 følgere på Twitter, ymtet han noe beskjedent frempå at han gjerne skulle hatt litt flere følgere.

Ylvis tok saken i egne hender, og i løpet av få minutter hadde Hans Olav fått 1500 nye følgere.