Svein Erik Edvartsen (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Svein Erik Edvartsen (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Edvartsen-ansettelse skaper uro i Storhamar

To styremedlemmer har trukket seg. Flere truer med det samme.

Nyheten om at Svein-Erik Edvartsen er ansatt som ny daglig leder i Storhamar skaper indre uro i ishockeyklubben. Etter at ansettelsen ble offentliggjort har to styremedlemmer trukket seg, og flere styremedlemmer og frivillige truer med det samme. Det skriver Hamar Arbeiderblad fredag.

LES OGSÅ: Svein-Erik Edvartsen ansatt som daglig leder i Storhamar Dragons

– Klubben viktigere enn enkeltpersoner
Avisen får bekreftet at de to som har trukket seg er styremedlemmene Dag Kjelsrud i Storhamar Dragons AS og Frode Barmoen i klubbstyret. Til HA hevder sistnevnte at årsaken er for mange verv, mens Kjelsrud er ordknapp til avisen:

– Klubben er viktigere enn enkeltpersoner, sier han, og henviser til styreleder Erik Kristiansen for videre uttalelser.

– Det er ikke noen nyhet at det er kontroversielle ting rundt Svein-Erik, men jeg har samarbeidet med ham i flere sammenhenger og kjenner ham som en ung og dyktig person med stor arbeidskapasitet. Vi har 1000 medlemmer i Storhamar og kan ikke sende alt ut på høring hvis vi skal få noe gjort. Jeg er trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb i den krevende situasjonen klubben er, sier Kristiansen til Hamar Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Slik ble Edvartsen Norges Collina

HA skriver også at de kjenner til at flere styremedlemmer og frivillige skal ha truet med å trekke seg flere uker i forkant av ansettelsen dersom det var Edvartsen som fikk jobben. De vil ikke uttale seg offentlig i frykt for å skape dårlig arbeidsmiljø.

Samtidig er det også andre i klubben som vil gi Edvartsen en sjanse til å bringe klubben tilbake på rett kjøl.

– Ingen problemer med å jobbe med noen
Edvartsen selv tror ikke det vil være et problem når han starter i sin nye jobb 2. januar.

– Jeg vet at det kan være noen som synes at det er andre som burde ha fått jobben, og det respekterer jeg. Jeg regner med at klubben har gjort research og forankret sin avgjørelse i miljøet. Jeg har ikke problemer med å jobbe med noen selv om vi kanskje ikke har vært enige i alle saker, sier Edvartsen.

– Sammen håper jeg vi kan hjelpe klubben til en bedre drift og økonomi. Jeg gleder meg i hvert fall til å jobbe i et idrettsmiljø igjen og er veldig motivert til å gjøre en god jobb sammen med mange som brenner for klubben, legger toppfotballdommeren til.