terryredning
terryredning

Terry reddet Chelsea på overtid

Tottenham og Chelsea fikk med seg hvert sitt poeng fra toppkampen på White Hart Lane.

Tottenham - Chelsea 1-1

Både Tottenham og Chelsea trengte tre poeng for å sørge for at luken frem til Manchester-lagene ikke ble for stor, og torsdagens toppkamp på White Hart Lane var preget av to lag som gjorde alt de kunne for å vinne.

Frisk Spurs-åpning
Med Gareth Bale fra start var det Tottenham som startet klart best i åpningsminuttene på White Hart Lane. Harry Redknapp valgte noe overraskende å starte i en 4-3-3-formasjon for å matche bedre opp mot Chelsea.

Det så ut til å passe de blåkledde ekstremt dårlig - og etter kun 7 minutter smalt det fra Tottenham. Gareth Bale satte på kjent vis fart opp langs venstresiden. Inne foran mål ventet Emmanuel Adebayor på innlegget, og da Petr Cech bommet på ballen fikk Adebayor er enkel jobb.

Se videosammendrag øverst i saken!

Kun få minutter senere burde Daniel Sturridge utlignet for Chelsea. Brad Friedel måtte gi retur på et skudd fra Juan Mata og ballen gikk ut til Sturridge - som hamret ballen over tverrliggeren.

Utligning og stolpetreff
Men Sturridge skulle få flere sjanser til å overliste Tottenhams sisteskanse. Etter halvspilt førsteomgang taklet Scott Parker ballen opp i hånden på Ashley Cole. Venstrebacken hadde ingen mulighet til å fjerne lanken og valgte å fortsette spillet mens Tottenham-spillerne ropte på hands. Dommer Howard Webb blåste ikke, og Cole kunne slå innlegg til en umarkert Sturridge som bredsidet inn 1-1-scoringen.

I perioden etter utligningen var det Chelsea som styrte spillet på bortebane. Didier Drogba viste god balanse og teknikk da han tok ned et innlegg fra José Bosingwa og banket ballen i stolpen.

Sjansesløseri
Før andreomgangen hadde Redknapp bestemt seg for å satse mer offensivt og byttet inn Roman Pavljutsjenko for Rafael van der Vaart. Tottenham-bossen ønsket å presse et Chelsea-forsvar som mistet Branislav Ivanovic før sidebyttet og måtte bruke Bosingwa som midtstopper.

Men det var gjesten som kom til andreomgangs første store sjanse. Ramires ble slått flott gjennom av Didier Drogba og bare en våken Brad Friedel forhindret Chelsea-ledelse.

Mot slutten av kampen fikk både Chelsea og Tottenham et par gode muligheter til å avgjøre kampen i sin favør. For Tottenham var det Sandro som fikk prøve seg med både hodet og foten uten hell. Ramires var mannen som nok en gang var nærmest for Chelsea, men headingen fra drøyt fem meter gikk lite utenfor stolpen.

På overtid var det Emmanuel Adebayor som fikk en stor mulighet til å bli Tottenham-helt. Skuddet passert Petr Cech, men foran mål dukket Chelsea-kaptein John Terry opp og fikk kroppen foran ballen.

Terry har hatt et tøft døgn etter at han ble tiltalt for rasisme mot QPRs Anton Ferdinand onsdag, men spilte en solid kamp i Chelseas forsvar. Dermed endte det uavgjort på White Hart Lane, noe det sannsynligvis er Manchester-lagene som gleder seg mest over.

Slik startet lagene:
Tottenham (4-4-1-1): Friedel - Walker, Gallas, King, Assou-Ekotto - Modric, Sandro, Parker - van der Vaart - Adebayor.

Chelsea (4-3-3): Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Ramires, Mikel, Meireles - Sturridge, Drogba, Mata.