Julegaver Finn.no (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
Julegaver Finn.no (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Selger julegavene på Finn

Falt ikke julegaven i smak? Da er du ikke alene.

Allerede før folk flest har fordøyd julematen, hadde flere rukket å legge ut julegaven sin ut for salg på Finn.no.

Et kjapt søk på den populære markedsplassen julaften kveld, avslørte at det var noen som ikke kunne vente med å selge unna årets julegaver. Første juledag var det ennå flere.

Les også: Syv av ti pepperkakehus har klare feil og mangler

Selger fjorårets teknologi

Blant de mest solgte julegavene på Finn.no, finner du tekniske duppedingser.

– Mange har fått ny mobil, kamera, nettbrett eller lignende til jul, og legger ut det gamle på Finn, forteller PR-ansvarlig i Finn, Lene Kallum.

Om du ikke fikk den teknikken du ønsket deg til jul, kan du altså være heldig å gjøre et kupp på Finn i romjulen.

Vi fant en rekke annonser med telefoner, headset i tillegg til en printer hvor folk enten opplyser om at de har fått ny i gave, eller rett og slett skriver at de selger årets julegave.

Les også: Erik Andres betalte 6300 kr for to pakker med grus

Saken fortsetter under bildet.

Nett_telefon
Nett_telefon

Har fått like gaver

En jente fra Østfold hadde fått veldig mange solkort til jul, og så sitt snitt til å få litt ekstra penger til julesalget ved å selge noen av solkortene på Finn.

Andre har fått feil størrelse på jakken, en ny klokke eller en printer de ikke har behov for, og håper det kan komme til nytte for noen andre.

Les også: Minst 300 nettsider selger falske Canada Goose-klær

Saken fortsetter under bildet.

nett_uggs_solkort
nett_uggs_solkort

Solgte ekskjærestens julegave

I fjor skrev TV 2 om en dame som benyttet seg av Finn.no for å selge en julegave allerede før julaften.

Damen i begynnelsen av 20-årene hadde nemlig gjort det slutt med kjæresten rett før jul, og satt igjen både med knust hjerte og en rådyr jakke. Hun øynet muligheten til å bli kvitt den kostbare jakken hun hadde investert i før jul.

Les saken: Solgte eksens gave på nettet

Lettvint å selge gaver på nett

Har du spist så mye julemat at det ikke frister å rikke seg fra sofaen, kan det være svært behagelig å selge julegaven via. På den måten unngår du også kjøpesentre overlesset med folk som er på samme oppdrag som deg eller å eventuelt måtte ende opp med en tilgodelapp hos en butikk du ikke ønsker.

– Det er en veldig lettvint måte å skaffe ny eier til tingene sine på. Du får pengene, og folk kommer hjem til deg for å hente tingene, sier Kallum til TV 2 hjelper deg.

For å gjøre det hele enda mer lettvint, tilbyr Finn en applikasjon hvor du kan legge ut annonser rett fra telefonen din.

– Den nye applikasjonen en veldig enkel å bruke. Du kan diskret knipse bilde av julegaven mens du åpner den, og legge rett ut på Finn, spøker Kallum.

Les også: Matvareprodusentene øker prisen i takt med julestemningen

Lene Kallum8 (Foto: FINN.no)
Lene Kallum8 (Foto: FINN.no)

Tydelig tendens

– Vi merker at annonsepubliseringen på FINN torget dabber litt av rett før jul, men at det tar seg opp igjen så raskt julaften er over, forteller Kallum.

Kallum mener det er en klar sammenheng mellom at annonsepubliseringen tar seg opp og tidspunktet.

– Det er tydelig at det er mange julegaver som legges ut til salgs på nettet, det er også mange som skriver at det er julegaver i annonsen. Grunnen kan være alt fra at folk har fått noe de ikke er fornøyd med, at det er feil størrelse eller at de har fått fler av samme ting.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter