BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Endelig Suàrez-dom kan drøye til slutten av sesongen

Liverpool-fansen kan trøste seg med at det vil ta lang tid før en eventuell Suàrez-straff trer i kraft.

Den skriftlige vurderingen som begrunner funnene til den uavhengige kommisjonen i Suàrez-saken vil trolig ikke bli publisert før i midten av januar. Først når Liverpool har mottatt transkripsjonen fra kommisjonens leder, Paul Golding, vil klubben avgjøre hvilke skritt som skal tas i saken.

Lang prosess
I det øyeblikket Liverpool får kommisjonens begrunnelse har klubben 14 dager på å utfordre konklusjonene til kommisjonen.

Golding har ennå ikke sendt transkripsjonen til Det engelske fotballforbundet (FA). FA lovet på onsdag at de ville publisere kommisjonens begrunnelse så fort de fikk den tilsendt fra Golding.

LES: Liverpool-spillerne slår ring rundt Suàrez: – Han vil ikke gå alene
LES: Suárez straffet med åtte kampers karantene

Dersom Liverpool velger å anke straffen vil det ta nye uker, og kanskje måneder, før den endelige dommen i Suàrez-saken faller. En anke vil også åpne opp for en strengere straff enn den opprinnelige straffen Suàrez fikk (åtte kamper og bot på 40 000 pund). Det ligger i kortene at Marseyside-klubben vil anke, spesielt med tanke på ordlyden i pressemeldingen klubben la ut da straffen ble kjent.

Suàrez sin agent Alejandro Balbi bekreftet i dag at uruguayaneren ønsker å anke straffen.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Liverpool kan bli straffet
I pressemeldingen heter det blant annet:

- Liverpool ser på alle former for rasisme som totalt uakseptabelt - uten kompromiss. Det er vår sterke mening, etter å ha gått gjennom fakta i saken, at Luis Suárez' handling ikke er rasistisk. Det er også vår mening at spillerens (Evra red. anm.) anklager ikke er troverdig - i alle fall ikke mer troverdig enn hans tidligere grunnløse anklager.

LES: Suárez knust etter utestengelse
LES: Ekspertene strides om Suárez’ rasismestraff

Manchester United reagerer på Liverpools kritikk av Patrice Evra. Manchester-klubben vurderer å legge inn en klage på ordbruken, noe som eventuelt kan føre til at FA vil opprette en ny sak.

Suarez vil ikke, i motsetning til John Terry, bli politietterforsket. Grunnen er så enkel som at ingen har anmeldt ham.