SAVN: Gareth Bale og Aaron Lennon står bak mye av Tottenhams offensive spill. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
SAVN: Gareth Bale og Aaron Lennon står bak mye av Tottenhams offensive spill. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Tottenhams lynvinger i trøbbel før Chelsea-kampen

Spurs må muligens klare seg uten både Aaron Lennon og Gareth Bale på White Hart Lane.

Et av Tottenhams fremste angrepsvåpen er hurtige vinger. Med Aaron Lennon på høyrekanten og Gareth Bale på venstre, vil de fleste forsvar i Premier League få kraftige tempoproblemer mot Spurs.

Se Petter Myhre vurdere kampens nøkkeldueller i videovinduet øverst

Det problemet blir ikke like stort for Chelsea når de to lagene møtes på White Hart Lane torsdag kveld. Både Lennon og Bale er sannsynligvis uaktuelle for en plass i startoppstillingen, noe som gir utfordringer for manager Harry Redknapp.

– Gareth sliter
Lennon er definitivt ute med en lårskade, mens Bale trolig går glipp av lokalderbyet på grunn av en forstuet ankel.

– Gareth sliter for øyeblikket. Han har ikke vært i stand til å trene og er veldig tvilsom til kampen, sier Redknapp til Tottenhams hjemmeside.

Les også: Her blir Albrighton historisk - scoret nummer 20.000

Med tanke på at både spissparet Jermain Defoe og Emmanuel Adebayor også er usikre blir det spennende å se hvordan Redknapp velger å starte mot London-rivalen. Utenom de fire nevnte spillerne er det bare Rafael van der Vaart som har scoret mer enn ett ligamål denne sesongen.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Terry klar for kamp
Kampen mot Tottenham kan bli ekstra spesiell for John Terry. Chelsea-kapteinen ble onsdag tiltalt av britiske påtalemyndigheter for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPR-stopper Anton Ferdinand.

Engelske fotballsupportere er ikke akkurat kjent for å la slike muligheter til å provesere motspillere gå fra seg. Wigan-supporterne kom med flere tilrop til Liverpools Luis Suárez i onsdagens oppgjør. Chelsea-sjef André Villas-Boas føler seg likevel sikker på at Terry er godt forberedt på hva som venter ham og har ingen planer om å sette kapteinen ut av laget.

Les også: Albuen som kan sette Phil Jones ut i seks uker

– John har fortalt meg at han er klar for å spille og han har vist fantastisk engasjement for laget. Prestasjonene hans har vært gode og jeg har ikke i tvil om han intergritet som person. Han gir alt for denne klubben og vi er veldig takknemlige for å ha en spiller av så høy kvalitet på laget, sier Villas-Boas.

At Terry får støtte fra sin egen manager er ikke akkurat oppsiktsvekkende, men også Harry Redknapp fører seg sikker på at Terry ikke lar tiltalen påvirke seg på banen.

– Det ser ikke ut som saken har gjort noe med prestasjonene hans på banen. Han kan ha alt presset på seg, men han kommer ut på banen og ser ut som den samme gamle, mener Redknapp.