Messi og Mourinho (Foto: Andres Kudacki/Ap)
Messi og Mourinho (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Drillo stemte på Mourinho og Messi

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og landslagskaptein Brede Hangeland mener Barcelonas superstjerne Lionel Messi bør få gullballen for 2011.

Se utdelingen av Ballon d'Or på TV 2 Zebra og tv2sumo.no 9. januar kl. 17

Gullballen, også kjent som Ballon d'Or, skal deles ut i Zürich 9. januar. Prisen er en sammenslåing av FIFAs tidligere pris for årets spiller og magasinet France Footballs Ballon d'Or.

Mens Drillo og Hangeland er enig om hvem de mener har vært verdens beste mannlige fotballspiller i år, har de ulike syn på hvem som bør få prisen for årets trener. Landslagssjefen har valgt Real Madrid-trener José Mourinho, mens Hangeland ga sin toppstemme til Barcelonas Pep Guardiola.

LES: Messi satte Neymar i skyggen: – Barcelona lærte oss fotball
LES: Pelé: – Neymar er bedre enn Messi

– Jeg har stemt på dem jeg mener har gjort det best gjennom året ut fra det jeg har fått med meg. Både Messi og Mourinho er sterke fotballpersonligheter, som har stått for imponerende prestasjoner både i år og tidligere. Uruguays landslagstrener har også fått til mye bra med laget sitt, sier Olsen til fotball.no.

Mourinho er langt på vei den minst meritterte treneren i kamp mot Guardiola i 2011. Mens Barcelona-sjefen rasket med seg mesterliga-, serie-, klubb-VM- og både europeisk og spansk supercupgull, var Real Madrid avspist med spansk cupgull i året som gikk.

LES: Scoret Messi, Zlatan eller Rooney årets mål i verden 2011?
LES: Mesterlige Messi i 200

Kvinnelandslagssjef Eli Landsem og landslagskaptein Ingvild Stensland mener begge at Japans landslagskaptein, Homare Sawa, er årets spiller, mens årets trener er Japans landslagssjef Norio Sasaki. Japan tok et overraskende VM-gull for kvinner i sommer. (©NTB)