ny1-usa-skattekutt-strid-F - Obama frykter for økonomien uten skattekutt

USAs president hamrer løs på det han kaller en radikal klikk av republikanere som hindrer planene om å gi 160 millioner amerikanere midlertidig skattekutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motstanden mot skattekuttet for lønnsmottakere kan ramme amerikansk økonomi, advarer Barack Obama, som torsdag kveld gjorde et nytt forsøk på å overtale republikanerne så han kan få dratt på juleferie til Hawaii.

– Dette er nøyaktig hvorfor folk blir så frustrert over Washington. Dette er et tema som det er enighet om hos et overveldende antall medlemmer i begge partier. Har dette stedet blitt så dysfunksjonelt at selv når folk er enige om noe, så kan vi ikke gjennomføre det? Det gir ingen mening. Nok er nok, folk tåler ikke mer spill, sa Obama.

Striden står om hvordan skattekuttene skal forlenges, og den splitter republikanerne. Det er enighet om at de kan fortsette, men republikanerne i Representantens hus insisterer på straks å forhandle om en forlengelse på ett år. De blokkerer derfor en foreløpig forlengelse deres egne partifeller allerede har vedtatt med demokratene i Senatet.

– Nesten hver eneste demokrat i Senatet stemte for kompromisset. Nesten hver eneste republikaner i Senatet stemte for kompromisset. Jeg er klar til å å signere kompromisset i det øyeblikk jeg får det på skrivebordet. Den eneste grunnen til at det ikke ligger der, er at en klikk i Representantenes hus nekter å støtte kompromisset, sa Obama. (©NTB)