julefeiring
julefeiring

Slik skal kjendisene feire jul

– Får jeg ikke noen bra gaver i år blir jeg forbannet.

For de aller fleste av oss er julen ensbetydende med tradisjonsrik mat, juletre, julenisse, julegaver og alt annet som hører med.

Det samme gjelder for kjendisene. Se klipp i videovinduet øverst.

svendsen (Foto: Tor Gunnar Berland, Code: 5039)
svendsen (Foto: Tor Gunnar Berland, Code: 5039)
– Jeg feirer jul med familie, enkelt og greit. Det blir ribbe og kos. Så blir det antakelig lutefisk 1. juledag, forteller Truls Svendsen til «God kveld Norge».

Jul med datteren

I fjor kunne Kristian Ødegård glede seg over sin første jul som nybakt far. I år håper han at datteren Mille Mette (1) får større glede av den hyggelige høytiden.

– Julen har vært et lite vakuum siden jeg var barn, mens nå har jeg en datter som skal se julenissen for første gang. Hun så den i fjor, men da var hun bare tre uker gammel. Så det skal bli gøy å lage jul for noen andre. Eller, lære henne hva jul er. Kanskje få henne til å henge på en julekongle hvis hun klarer det, kanskje hun er litt redd for nissen...

– Skal du være nisse, spør kollega Espen Eckbo .

– Jeg vet ikke om faren min skal være det i år, hun kan jo få traumer. Han er den kåteste nissen, sier Kristian lattermildt, og insinuerer at han burde ta rollen som nisse selv.

Les også: Kristian Ødegård: – Verre med pappaperm enn nisse-TV

Tradisjonsrikt

Freddy Dos Santos har et spennende år i vente, ettersom han skal lede storsatsningen «Amazing Race» på TV 2 til våren. Men før den tid skal han feire jul med familien.

dossantos (Foto: Roger Fosaas 5031)
dossantos (Foto: Roger Fosaas 5031)
– Julen blir feiret hjemme hos broren min, så det blir stas. Da kommer familie, og det er de gamle juletradisjonene, forteller den tidligere fotballspilleren.

Les også: Freddy Dos Santos: – Det er verre for meg enn familien at jeg reiser

– Blir som en unge

Line Verndal kan røpe at hun blir den største ungen blant alle i jula.

– Jeg har en veldig tradisjonsbundet familie, så vi gjør akkurat det samme hvert eneste år. Fra hva man ser på TV til at vi omtrent sier det samme. Vi snakker om papirene på julepresangene, været ... altså, det er akkurat det samme. Jeg får lov til å gå i pysj hele dagen. Selvfølgelig skal jeg feire med datteren min, men jeg er et barn selv på juleaften, så det blir gøy, røper hun.

Les også: Line Verndal ba om å få kline mer

Vil ha gode pakker

Hos humoristen fra «Golden Goal» og «Nissene over skog og hei» Henrik Elvestad er det ribbe som står på menyen.

– Jeg feirer jul som alle andre, med familie, ribbe, julenisse, juletre og hele skiten, forteller Elvestad, og legger til at han gleder seg mest til hva som ligger under treet:

elvestad (Foto: Tommy Arnesen 5033)
elvestad (Foto: Tommy Arnesen 5033)
– Det er pakker. Så hvis jeg ikke får noe bra i år blir jeg forbannet, sier han med glimt i øyet.

Les også: Her kaster TV 2-programlederne klærne

Julete

For Marian Saastad Ottesen blir det feiring av jul med sin nyfødte sønn, og skal vi tro henne kan han glede seg til en tradisjonsrik juleaften.

– Vi skal være hjemme med besteforeldre og søsken. Jeg er veldig julete, så det blir tradisjonell norsk jul. Vi har julegrøt med mandel, pinnekjøtt, går rundt juletreet og mamma spiller trekkspill - så det er veldig julete og koselig, sier hun.