Raio Piiroja (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Raio Piiroja (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Femte person siktet i skattesaken

Østfold-politiet har siktet nok en person i skattesaken mot Raio Piiroja og Fredrikstad Fotballklubb.

– Vedkommende er siktet. Senere vil påtalemyndighetene ta stilling til om disse siktelsene som nå kommer innledningsvis vil bli opprettholdt eller om de bortfaller, bekrefter politioverbetjent i Østfold Politidistrikt til tv2.no

LES OGSÅ: Piiroja erkjente ikke straffskyld

Ikke agenten
Ekeberg vil ikke oppgi navn av hensyn til etterforskning, og vil heller ikke kommentere om vedkommende er knyttet til FFK eller klubben. Det eneste politioverbetjenten kan fortelle er at det ikke er Piirojas agent som er siktet, men at det er en person i Norge, ifølge Fredriksstad Blad.

Etter at skattesaken er blitt rullet opp har saken fått høy prioritet Østfold-politiet. Ekeberg forteller at ingen av de tidligere siktede er sjekket ut av saken på noen som helst måte.

– Vi har høy prioritet på denne saken nå, og vil etter å ha tatt litt juleferie fortsette undersøkelsene, sier Ekeberg.

LES OGSÅ: Vil granske alle overganger de siste fire årene

Utelukker ikke flere siktelser
Hittil er ti personer avhørt. Morgan Andersen, Bjørn Jensen og Piiroja selv er tre av de fem siktede personene. Flere riksaviser skriver at Per Kristian Olsen, tidligere sytreleder i FFK Sport, er den fjerde. FFK er også siktet både som klubb og aksjeselskap. Politiet avviser heller ikke at det stopper der.

– Det er ikke slik at vi umiddelbart ser at det vil komme nye siktelser, men det er naturlig å ikke utelukke dette, sier Ekeberg.

LES OGSÅ: Vitesse skjermer Piiroja på grunn av skattetrøbbelet