Marc Albrighton (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Marc Albrighton (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Her blir Albrighton historisk - scoret nummer 20.000

Aston Villa vartet opp med en helt spesiell scoring, men gikk likevel på et nytt tap.

Aston Villa - Arsenal 1-2

Marc Albrighton skrev seg inn i historiebøkene - Arsenal tok med seg poengene. Så enkelt kan det oppsummeres etter onsdagens fartsfylte kamp på Villa Park.

Van Persie - hvem ellers?
Aston Villa har slitt med å få angrepsspillet til å sitte de siste kampene, men mot Arsenal var det Birmingham-klubben som var giftigst i åpningsminuttene. Med Gabriel Agbonlahor tilbake som sitt farligste angrepsvåpen, viste Villa vilje til å satse litt offensivt - noe som ikke alltid har vært tilfellet denne sesongen.

Så har det seg nå slik at Arsenal har ligaens mest målkåte spiss, og det tok ikke lang tid før Robin van Persie slo til igjen. Kvikke Theo Walcott ble holdt igjen av Ciaran Clark innfor sekstenmeteren og dommer Jon Moss dømte straffe. Med van Persie som straffeeksekutør var det liten tvil om at ballen skulle havne i mål.

Nummer 20.000
Men Aston Villa hadde allerede vist at de kunne teste Arsenal-forsvaret og etter pause var det duket for et historisk øyeblikk på Villa Park.

Marc Albrighton utnyttet svakt forsvarsspill til å snappe opp ballen og storme mot mål. Avslutningen var enkel og presis - resultatet var en historisk scoring. Albrightons nettsus var nemlig nummer 20.000 siden Premier League-starten i 1992.

Se videosammendrag øverst i saken!

22-åringen er kanskje ikke den første man tenker på når ordet «målscorer» blir nevnt, men nå vil han for alltid bli husket som 20.000-mannen.

Corner er mål
En slik scoring burde kanskje ført til poeng - slik gikk det ikke. Yossi Benayoun hadde nemlig bestemt seg for at dette skulle bli en dag også han kom til å huske med et smil om munnen.

På en van Persie-corner var det ingen som passet godt nok på israeleren som satte inn sitt første ligamål etter låneovergangen fra Chelsea til Arsenal i sommer.

Tre minutter på overtid fjernet Alan Hutton alt håp om Villa-poeng da han suste inn i Thomas Vermaelen og fikk sitt andre gule kort i løpet av noen få minnutter.