Trekant (Foto: Tommy Arnesen 5033, © ps)
Trekant (Foto: Tommy Arnesen 5033, © ps)

NRK advarer mot falsk «Trekant»-email

Tenåringsmor fikk guffen henvendelse.

I forrige uke fikk tenåringsmamma Gry Elg en henvendelse via epost fra noen som utga seg for å representere TV-programmet «Trekant». I eposten var både hun og hennes 13 år gamle datteren nevnt ved navn, skriver NRK på sine nettsider.

I eposten, som hadde NRK STUDIO som avsender, stod det at blant annet at:

«Vi har nå vurdert alle søknader og trukket ut din, som en av de 7 beste. Med dette er du herved invitert til å delta i vårt sex-opplysningsprogram; Trekant! Innspillingsdato vil komme på nyåret.»

Aldri søkt

Elg har aldri søkt om å få være med i «Trekant» og synes hele episoden var ekkel, så hun kontaktet NRK.

– Vi ser svært alvorlig på dette, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk til NRK.no.

Han fortalte også at de nå vurderer å politianmelde hendelsen og at saken foreløpig er overlatt til NRKs sikkerhetsseksjon.

Kalbakk oppfordrer alle som mottar slike henvendelser om å ta kontakt med NRK.

Ingen ny sesong

På nåværende tidspunkt er det ikke planlagt noen ny sesong av «Trekant», men det skyldes nok ikke laber interesse for programmet. «Trekant» er tvert i mot årets kanskje mest omtalte - og omstridte - TV-program.

Kringkastingsrådet har blant annet kritisert NRK-programmet for en kritikkverdig fremstilling av sex. Sexinspirator, og redaktør for sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, applauderte derimot programmet.

– Det finnes drøssevis av informasjon om følelser og kjærlighet, men «Trekant» er de eneste som byr på moderne folkeopplysning om sex. Det er rett og slett avleggs å hakke på Trekant, et program som folk i alle aldre har glede av å se, sa hun til «God kveld Norge».