GLITTER TIL «TOALETTGUDEN»: Toalettet er utsmykket med ikke mindre enn 72.000 swarovski krystaller og er toalettet skal visstnok ha blitt laget for å glede «toalettguden».  (Foto: Afp/YOSHIKAZU TSUNO)
GLITTER TIL «TOALETTGUDEN»: Toalettet er utsmykket med ikke mindre enn 72.000 swarovski krystaller og er toalettet skal visstnok ha blitt laget for å glede «toalettguden». (Foto: Afp/YOSHIKAZU TSUNO)

Her er verdens dyreste toalett

Toalettet er utsmykket med hele 72.000 swarovskikrystaller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du er en av de som tenkte at dette var julegaven sin det, så må du nok finne på noe annet. Toalettet er nemlig ikke til salgs. Hadde det vært det, ville prisen vært rundt 770.000 kroner.

Det er den japanske produsenten Inax som har gått sammen med en østerriksk juvelér for å lage dette vidunderet. Toalettet skal visstnok ha blitt laget for å glede «toalettguden», skriver nettstedet orange.co.uk.

– I Japan tror vi at det er en guddom i toalettet. Det er derfor det å holde toalettet rent og holde det i god stand har vært en viktig tradisjon i Japan, sier Kazuo Sumimiya, direktøren for utstillingslokalet hvor toaletter står utstilt.

LES OGSÅ: Beruset mann demonterte toalett på Nav

Besøkende til utstillingslokalet i Tokyo beundret det glitrende toalettet. En kvinne skal ha uttalt at hun ville invitere til fest rundt det. En annen påpekte at han ikke ville være komfortabel med å bruke det.