ILLUSTRASJONSFOTO: Valpen som førte til en historisk dyremishandlingsdom i Sverige skal ha vært av rasen American Staffordshire Terrier. (Foto: Colorbox)
ILLUSTRASJONSFOTO: Valpen som førte til en historisk dyremishandlingsdom i Sverige skal ha vært av rasen American Staffordshire Terrier. (Foto: Colorbox)

Torturerte valpen sin til døde – dømt til ett år og tre måneders fengsel

En svensk mann (22) fikk rekordlang fengselsstraff for å ha systematisk mishandlet valpen sin til døde. Ifølge aktor burde straffen vært enda strengere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars fant en barnehage på tur valpen Sheva mishandlet i en søppelsekk. Valpen var blodig og hadde plastposer pakket tett rundt hodet.

I avhør med politiet innrømmet hundeieren, en 22-åring fra Hägersten sør for Stockholm, å ha drept valpen sin, skriver Aftonbladet.

Men det var ikke drapet i seg selv som la grunnlaget for den strenge straffen.

Les også: Kastet katt i søpla: – Det var jo bare en katt

«Sadistisk tortur»

I avhør kom det fram at valpen som bare ble seks måneder hadde blitt torturert gjennom hele sitt korte liv.

Aktor i saken, James Holmberg, forklarer den lange straffen med at den domfelte har vært utpreget hensynsløs.

– Han har påført den stakkars valpen enorm lidelse. Torturen bærer preg av å sadistiske trekk, sier Holmberg til Aftonbladet.

Før valpen ble kvalt til døde, hadde 21-åringen hengt hunden opp etter halsbåndet i en vannrett stang på baderomsveggen og slått den. Dette påførte hunden store indre skader på organer, samt ribbeinsbrudd. Mannen skal også ha innrømmet å ha hoppet på hunden.

Les også: Landbruksrådgiver tiltalt for dyremishandling

Da personalet på Bagarmossens dyresykehus pakket ut hunden av søppelsekken var hundens hode surret hardt inn i posen som var fyllt med blod og oppkast.

Kan få strengere straff

Aldri tidligere har noen blitt idømt lignende straff for dyremishandling i Sverige. Men til tross for Södertörn tingretts historisk straff, mener aktor straffen kan bli ennå lengre og vurderer å anke.

– Vi skriver historie i og med at det ikke finnes rettspraksis som er sammenlignbar. Jeg tror ikke det er umulig at man kan dømme en enda strengere straff, sier han til Aftonbladet.

Den strengeste mulige straffen ville betydd to år i fengsel. Dommen må ankes innen tre uker.

Les også: Enklere å varsle dyremishandling