Julekule og kongler fotografert i nesten direkte, lavt sollys på frisk nysnø i åtte minusgrader. En papplate er brukt som reflektor forfra får å få litt lys inn i skyggene. Kraftig motlys gjør at kamera undereksponerer litt. Eksponeringskontrollen på kamera er satt til +1,3 trinn for å slippe inn mer lys. Kamera sto på blenderprioritet (A/Av) med blenderåpning f/4. En standardzoom er zoomet inn nesten på maks.  (Foto: Eivind Røhne)
Julekule og kongler fotografert i nesten direkte, lavt sollys på frisk nysnø i åtte minusgrader. En papplate er brukt som reflektor forfra får å få litt lys inn i skyggene. Kraftig motlys gjør at kamera undereksponerer litt. Eksponeringskontrollen på kamera er satt til +1,3 trinn for å slippe inn mer lys. Kamera sto på blenderprioritet (A/Av) med blenderåpning f/4. En standardzoom er zoomet inn nesten på maks. (Foto: Eivind Røhne)

Slik tar du de perfekte julaften-bildene

Og hvordan fanger du den rette stemningen?

Høytiden vi har foran oss er full av opplevelser. Og en tid da vi tar mange bilder. Det er kanskje bare 17. mai som er mer fotografert. - Julaften handler jo kanskje mer enn noen annen dag i hele året om stemning, stemning og atter stemning, sier fotografene Eivind Røhne og Stian Schioldborg. Samtidig er det en dag da man skal være tilstede med fam

Mer innhold fra TV 2