karamell
karamell

Karamellpudding til juleselskapet

– Ikke så vanskelig som mange tror, sier Wenche Andersen. Her er oppskriften!

Karamellpudding er en klassiker, og egner seg godt til familieselskapene i julen.

– Mange synes den er vanskelig å lage, men den er egentlig ikke det. Men det er lurt å lage den en dag eller to i forveien, sier Wenche Andersen

Les også: Lag ditt eget julegodter

Til 8 personer

2 dl sukker til glasering av formen

4 dl Viking melk eller melk

2 dl kremfløte (kan ev erstattes med Viking melk )

4 ss sukker

1 vaniljestang

5 egg

For flere oppskrifter, søk her, i Wenches oppskriftsdatabase.

Slik gjør du:

Ha 2 dl sukker i en avlang form og sett den på middels varm kokeplate.

Varm opp til sukkeret smelter til karamell.

Bruk grytekluter og drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs).

Avkjøl blandingen noe og rør inn lett piskede egg.

Sil blandingen over i den glasserte formen.

La formen stå i 10 min, før den stekes i vannbad (røren «setter» seg, hindrer luftbobler.)

Stek karamellpuddingen i varm stekeovn 125oC i vannbad, (dvs at formen står i langpanne med vann) i ca 1 1/2 time.

Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast.

Da er puddingen ferdig.

Avkjøl puddingen i formen til neste dag.

Hvelv på et fat med kant, slik at karamellsausen ikke renner vekk.

Server med krem evt smakt til med karamellsaus.

Les også:

Her får du oppskrifter på glutenfrie pepperkaker

Vår Staudes kakao med chili: – Dette skal ikke være noe tynt skvip