BREV TIL JUSTISMINISTEREN: Åtte år gamle Rahaf har bodd hele livet sitt i Haugesund. Hun og familien er kastet ut av landet. Nå har åtteåringen skrevet brev til justisministeren.  (Foto: Privat/ TV 2/ Montasje)
BREV TIL JUSTISMINISTEREN: Åtte år gamle Rahaf har bodd hele livet sitt i Haugesund. Hun og familien er kastet ut av landet. Nå har åtteåringen skrevet brev til justisministeren. (Foto: Privat/ TV 2/ Montasje)

Rahaf (8) sender brev til justisministeren:

«Kjære justisminister. Jeg vil tilbake til skolen og vennene mine.»

Heikki Holmås reagerer etter at åtte år gamle Rahaf og familien ble kastet ut av Norge. Les hele Rahafs brev til justisministeren her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev til justisminister Grete Faremo skriver åtte år gamle Rahaf:

«Kjære justisminister, vær så snill å ikke send ut barn som meg. Jeg vil IKKE at de skal bli like redde og lei seg som jeg er.»

Fra Jordan leser åtteåringen opp brevet hun har sendt til justisministeren. Tirsdag fortalte TV 2 om åtteåringen og familien hennes Albarqawi; Roaa på ni, Malik på fire år og foreldrene Aiman og Kitam, som ble kastet ut av landet midt på natta etter å ha bodd I Norge i ni år.

Utlendingsdirektoratet mener familiefaren er tilknyttet motstandsbevegelsen Hamas, men selv beskriver de seg som palestinere, og benekter at de har noe med Hamas å gjøre.

Alle de tre barna er oppvokst i Haugesund.

Les også: Fabian Stang: – Forferdelig trist det som har skjedd

– Vi har alltid sett på den familien som norsk. Det er norske unger som er født og vokst opp her. Det er våre barns venner, sier en venn av familien, Birgit Amalie Nilssen.

– Savner vennene mine

Over Skype forteller Roaa og Rahaf Aiman Abarquawi TV 2 om et ensomt liv i Jordan.

Les også: 4.500 utviste bor på norske asylmottak

– Jeg hadde mange venner i Haugesund. Her har jeg ikke det. Jeg gjør ikke noe på dagene lenger. Hjemme var jeg ute og lekte. Folk her er så forskjellig fra folk i Norge. I Norge var alle så snille og morsomme, sier storesøster Roaa.

VIL HJEM: Ni år gamle Roaa og søsknene håper at de kan komme hjem til Haugesund tidsnok til 17.mai.  (Foto: Privat/ TV 2)
VIL HJEM: Ni år gamle Roaa og søsknene håper at de kan komme hjem til Haugesund tidsnok til 17.mai. (Foto: Privat/ TV 2)

– Vi er norske. Vi føler oss norske. Vi kan ikke skrive eller snakke arabisk så godt. Vi kan mye bedre norsk. Vi savner vennene våre, sier de.

Heikki Holmås reagerer

Stortingsrepresentant Heikki Holmås reagerer etter at stortingsmeldingen - som skal sikre at barn som har vært i landet i mer enn flere år, får bli - er et halvt år forsinket.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Fra regjeringpartienes side har vi ønsket oss en ny politikk som sikrer at unger som har sterk tilknytning til landet skal bli her. Jeg ser ikke vekk i fra at denne familien ville blitt med stortingsmeldingen på plass, sier Holmås til TV 2.

Les også: Asylsøkere angrer på at de kom til Norge

– Det haster for å sette en stopper for dette. De har bodd i Norge i ni år. Det er alvorlig for ungene å bli revet opp fra Norge og vennene sine på den måten.

– Stopp utsendingen

Nå ber han justisminister Faremo om å stoppe utsendelsen av barn inntil videre.

Les også: Slik gikk det da TV 2 tigget med skjult kamera i Oslo

– Sortingsmeldingen tatt lang tid - blant annet på grunn av 22. juli. Men det haster. Jeg vil gi klar beskjed til Faremo om at vi må få på plass ny melding raskt og at de barna som sannsynligvis vil få bli og som har tett tilknytning til landet må få bli i mellomtiden, sier han.

Vil tilbake til 17. mai

Naboene til familien har engasjert seg for å få dem tilbake. Onsdag ettermiddag var det nesten 1000 mennesker som hadde signert en kampanje rettet mot justisministeren som vil hjelpe familien tilbake og få Norge til å stoppe utsendingen av barn inntil stortingsmeldingen er på plass.

Les også: Kirkeasylanter i Bergen gir opp sultestreik

Da vi skal legge på, spør barna i Jordan om de kan få si en siste ting;

Heikki Holmås. (Foto: Kristian Myhre/Jon Torstein Hvamstad /TV 2)
Heikki Holmås. (Foto: Kristian Myhre/Jon Torstein Hvamstad /TV 2)

– Vi vil bare si at vi ønsker alle der hjemme - særlig i Haugesund - en god jul. Vi håper at vi er tilbake til 17. mai neste år, sier de.

Les brevet her:

Her er hele brevet ordrett som åtte år gamle Rahaf sendte til justisministeren:

«Jeg er Rahaf. Jeg har lyst til å fortelle deg om livet mitt i Haugesund. Jeg er født i Haugesund. Jeg gikk i barnehage når jeg var 4 år. Jeg har mange venner, veldig mange venner og jeg var god til å leke med dem. Og jeg har gått på skole og har gått og lært å skrive og lese norsk.

Norsk er det språket som jeg kan skrive og det som jeg kjenner. Jeg synes at det er språket mitt. Og når 17. maitoget gikk var jeg der alltid.

I flyplassen i Jordan de som mottok oss var ikke høflig. Og de sa at hvis barna deres ikke var med, skulle pappa i fengsel. De som jobbet i flyplassen der kjeftet på mamma bare på grunn av at mamma snakket med en annen dame. Vi opplevde mye. Stor forskjell. Når jeg ser noen som er lei oss da får jeg vondt i hjerte og jeg og Malik og pappa ble syke og Roaa fikk store prikker i fjeset sitt! Når jeg skal til legen må vi betale mer penger siden vi ikke er ferdig med papirene våre.

Les også: Ukjent giver la igjen 50.000 til Frelsesarmeen

Pleasssssssssse hjelp meg. Jeg vil tilbake til skolen min og vennene mine.

Kjære justisminister, vær så sill å ikke sende ut barn som meg. Jeg vil IKKE at de skal bli like redde og lei seg som jeg er. Og kjære justisminister, vær så snill, la meg få komme hjem til Haugesund der jeg har alle vennene mine. Og så har jeg et perlehjerte liggende på skolen som jeg aldri rakk å stryke. Mamma og pappa vil at jeg skal begynne på skolen her hvis jeg får statsborgerskap sånn at jeg kan få lov. Men jeg vil ikke. Jeg vil til Hauge skole. Jeg er norsk.»