Luis Suarez (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Luis Suarez (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Liverpool reagerer kraftig på Suárez-straffen

- Veldig overrasket og skuffet.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tirsdag kveld kom Det engelske fotballforbundet (FA) med sin avgjørelse i rasismesaken. Luis Suárez ble straffet med hele åtte kamper på sidelinjen. I tillegg må spissen fra Uruguay betale en bot 40 000 pund.

LES: Suárez straffet med åtte kampers karantene

Liverpool reagerer kraftig på Det engelske fotballforbundets avgjørelse.

I en uttalelse på klubbens hjemmeside skriver Merseyside-klubben følgende:

- Liverpool er veldig overrasket og skuffet over fotballforbundets avgjørelse om å straffe Luis Suárez. Vi ser frem til publikasjonen av kommisjonens dom, og vi kommer til å studere kommisjonens detaljerte grunner når de blir gjort tilgjengelig. Vi vil bruke vår rett til å anke eller ta de skritt vi mener er på sin plass i denne situasjonen.

- Vi finner det ekstraordinært at Luis kan bli funnet skyldig på bakgrunn av Evras vitnesbyrd når ingen på banen - inkludert Evras egne lagkamerater og kampdelegatene - hørte den påståtte samtalen mellom de to spillerne.

LES: Dalglish om Suárez: – En skam at det stilles spørsmål rundt hans integritet
LES: Poyet støtter landsmannen Suárez: – Evra sutrer som en baby

- Klubben tar alle former for diskriminering på det dypeste alvor. Vi har lenge hatt suksess med vårt arbeid for anti-rasisme og sosial inkludering.

- Liverpool ser på alle former for rasisme som totalt uakseptabelt - uten kompromiss. Det er vår sterke mening, etter å ha gått gjennom fakta i saken, at Luis Suárez' handling ikke er rasistisk. Det er også vår mening at spillerens (Evra red. anm.) anklager ikke er troverdig - i alle fall ikke mer troverdig enn hans tidligere grunnløse anklager.

- Det virker for oss som at FA allerede hadde bestemt seg for å anklage Luis Suárez - allerede før han ble intervjuet i begynnelsen av november. Ingenting vi har hørt i løpet av saksgangen har forandret vår mening om at Luis Suárez er uskyldig. Vi vil gi Suárez all den støtte han trenger for å renvaske navnet sitt.