Huang Junjie er mannen som fikset Manchester Uniteds kamp mot Shenzhen. Her er det Cristiano Ronaldo som får en beskjed. (Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP)
Huang Junjie er mannen som fikset Manchester Uniteds kamp mot Shenzhen. Her er det Cristiano Ronaldo som får en beskjed. (Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP)

Manchester United-kamp fikset av korrupt dommer

Kineser sørget for at United knuste motstanderen i treningskamp.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kinesiske Huang Junjie har innrømmet at han mottok bestikkelser for å fikse en treningskamp mellom Manchester United og Shenzhen FC i 2007, melder The Telegraph.

Junjie fikk penger for å sørge for at det ble scoret et visst antall mål i kampen. United vant oppgjøret 6-0. Dommeren har også innrømmet at han gjorde det samme i en kamp mellom Sydney FC og Shanghai Shenhua i 2009. Totalt skal han ha mottatt snaut 1,5 millioner kroner for å fikse kamper mellom 2005 og 2009.

Les også: Boxing Day-kamper trues av streik

Rettssaken mot Junjie er del av en større opprulling av kampfiksing i kinesisk fotball. Kinesiske medier melder at landets fotballdommere har mottatt bestikkelser for å utføre ulike oppdrag i flere sesonger.

Skandalen har ført til sponsorsvikt og stopp av tv-sendinger fra kampene. Ikke veldig lovende nyheter for Nicolas Anelka, som har meldt overgang fra Chelsea og Premier League til kinesiske Shanghai Shenhua.

PS: Ingen i Manchester United er koblet til dommer Junjie.