Dagfinn Enerly, her sammen med konen Mona før Idrettsgallaen i 2008. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Dagfinn Enerly, her sammen med konen Mona før Idrettsgallaen i 2008. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Dagfinn Enerly sto oppreist igjen

Den tidligere fotballproffen sto oppreist for første gang siden ulykken i 2005.

Over seks år har gått siden Dagfinn Enerly brekte nakken i en kamp mot Start på Kristiansand stadion. Den tidligere Rosenborg- og Fredrikstad-spilleren har sakte, men sikkert kjempet seg tilbake fra skaden - og nå har han ekstra god grunn til å feire i juleferien.

På sin egen Facebook-side la Enerly nemlig ut følgende melding søndag:

«Har stått oppreist i bassenget ALENE for første gang. Fy f for en fantastisk opplevelse. Hohoooooooo», skriver Fredrikstad Blad.

– Fantastisk opplevelse
Gledesutbruddet kom etter at Enerly hadde klart å stå oppreise alene i bassenget til Sarpsborg badeland for første gang siden ulykken.

– Jeg var og badet sammen med kona og barna mine. Jeg sto inntil veggen ved bassengkanten, og jeg hadde armene godt oppå kanten av bassenget. Jeg ble holdt fast inntil kanten. Da slapp kona mi meg. Armene mine datt ned i vannet. Jeg duppet opp og ned, før jeg klarte å finne balansen. Jeg klarte å stå selv. Det var en fantastisk opplevelse, sier Enerly til TV 2.

Les også: Dagfinn Enerly: – En dag skal jeg kunne gå igjen

Enerly forteller at episoden ga en enorm følelse av mestring.

– Jeg smilte veldig godt. Kona mi sto og lo. Hun synes det var kjempegøy. Jeg fikk en bekreftelse overfor meg selv at ting fortsetter å skje. Det går den rette veien, selv om det tar tid. For vanlig mennesker er det sikkert en filleting å kunne klare å stå i vann i ti sekunder, men for meg var det en stor mestringsfølelse, sier Enerly.

– Mye latter og glede
Familien var minst like overrasket.

– Det første kona min sa var: «Nå står du alene. Nå holder jeg deg ikke». Da gikk det opp for meg at det ikke var noen som holdt meg. Jeg sto alene. Det ble mye glede og latter ut av det, sier Enerly, og fortsetter:

– Det var en ordentlig julegave til meg selv. Og så var den gratis i tillegg!

39-åringen har hele tiden sagt at det store målet hans er å kunne gå igjen, men vet at det kan komme til å ta langt tid før det skjer. Det nye gjennombruddet gir motivasjon til å fortsette det imponerende arbeidet.

– Jeg er sikker på at en dag er jeg oppe og går igjen, sier Enerly.