Espen Ski (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Espen Ski (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Jockey utestengt i seks måneder etter dytt

Den høyere voldgiftsrett (DHV) på Øvrevoll galoppbane har inndratt jockey Espen Skis lisens i seks måneder etter at han dyttet til en konkurrent under et løp i november.

Ski, som var regjerende championjockey denne sesongen, ble suspendert med øyeblikkelig virkning etter at han dyttet til jockey Madeleine Haugland under et løp på Øvrevoll 23. november.

Saken ble henvist til styret i Norsk Jockeyklub av Den lavere voldgiftsrett. Styret brakte den videre til DHV for videre behandling og straffeutmåling. Saken ble behandlet sist fredag, og tirsdag ble dommen publisert.

«DHV ser svært alvorlig på saken. Hendelsen kunne fått katastrofale følger for Madeleine Haugland, og den har rammet galoppsportens omdømme hardt. Espen Ski er en erfaren jockey man må kunne forvente opptrer ansvarlig og hensynsfullt overfor sine medkonkurrenter. DHV finner ingen formildende omstendigheter bortsett fra at det faktisk ikke oppsto noen fysisk skade på Madeleine Haugland», heter det i dommen.

LES: Er dette Norges beste kusk?

Ski har fått inndratt lisensen sin i seks måneder, og utestengelsen gjelder fra 24. november 2011 til og med 23. mai 2012. Dommen var enstemmig. Jockeyen må også betale sakskostnader på 6000 kroner.

Espen Ski har i sin forklaring sagt at han kun mente å advare Haugland – ikke å dytte henne av hesten eller ødelegge for henne. Ski har beklaget at han dyttet henne, men mente han forsøkte å avverge en farlig situasjon. (©NTB) (©NTB)