Hroar Stjernen
Hroar Stjernen

Stjernen er ny RBK-sjef: – Jeg klarte ikke å si nei

Den tidligere hoppsjefen vil bruke sin erfaring til å få Rosenborg tilbake på beina.

Nils Skutle har valgt å fratre sin stilling som daglig leder i Rosenborg, og tirsdag ble 50-åringen Hroar Stjernen presentert som hans arvtaker. Den tidligere sjefen for hopplandslaget trer inn i stillingen 1.april 2012.

– Da jeg først fikk muligheten, så klarte jeg ikke å si nei. Jeg gleder meg, sier Stjernen til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med stjernen i videovinduet øverst på siden!

– Store sko å fylle
Navn som Kjetil Siem, Karen Espelund, Jan-Frode Janson og Erik Espeseth har vært oppe i diskusjonen om hvem som skulle ta over jobben etter Skutle. Selv om Stjernen ikke har den samme fotballfaglige ballasten som flere av hans utfordrere, tror han at tidligere erfaring gjør han godt skodd for jobben.

– Jeg tror det er mange likhetstrekk mellom toppidrettene. Selvsagt er fotball spesiell på sin måte, som en del andre idretter, men jeg har nok en del erfaring fra toppidretten som jeg kan bidra med i det sportslige, sier Stjernen, som nå går ut av sin stilling som markedssjef i Trønder-Avisa.

Les også: Sarpsborg-profil klar for Elfsborg
Les også: Viking henter estisk spiss

Han innrømmer likevel at det blir en real utfordring å ta over Skutles jobb i klubben.

– Det er store sko å fylle, og jeg har brukt litt tid på å tenke over det. Det ble en såpass stor utfordring som jeg syns er spennende, så jeg klarte ikke å si nei, sier Stjernen.

– Skutle er en av de som har satt preg på Rosenborg de siste 20 årene. Det har vært litt uheldig det som har skjedd, men ingen skal ta fra Skutle den jobben han har gjort for Rosenborg. Det står det respekt av, og det vil nok stå i historiebøkene også, sier Stjernen.

Skutle kom til Rosenborg i 1993 som styreformann, og han ser tilbake tilbake på en innholdsrik tid hos trønderne.

– Jeg har hatt en flott tid i Rosenborg, og er stolt over å ha vært med på en fotballreise som har betydd mye for mange, sa Skutle under offentliggjørelsen om exiten i august.

Les også: Forren: – Klubbene jobber med å bli enige

Inviterer media på besøk døgnet rundt
Rosenborg klarte «bare» å dra i land en bronsemedalje i årets Tippeliga, og sportslig leder Erik Hoftun har tidligere i desember uttalt at klubben må kutte i budsjettet etter en noe skuffende sesong. I kjølvannet av overgangsskandalen rundt Veigar Páll Gunnarsson innser Stjernen at grep må tas for å snu RBK-skuta.

– Det er mange som har stilt spørsmålet om jeg er helt godt i hodet. Det er en del utfordringer, men det har det også vært generelt i norsk fotball de seneste årene. Omdømmet har nok blitt skadet, men jeg tror det er mulig å ta grep for å endre på det, sier Stjernen, som allerede nå kommer med en liten programerklæring.

Les også: To nye siktet i Gunnarsson-saken: Erik Loes advokat uforstående til siktelsen

– Rosenborg skal være den klubben som går fremst i forhold til å bygge merkevare. Etikk og moral skal stå høyt. Klubben har et verdigrunnlag som det skal jobbes etter - det er viktig. Det er også viktig å skape et godt forhold til media. Dere er hjertelig velkommen dag og natt, smiler Stjernen.

Stjernen kommer til å ha hovedansvar for økonomi og markedsføring i klubben, men han sier at han også kommer til å bli en diskusjonspartner for Hoftun.

– Jeg skal ta meg av å fylle opp stadion og skape entusiasme. Da får Hoftun mer penger til å kjøpe, og fostre opp spillere, sier Stjernen.