David Luiz og Andy Carroll kjemper om ballen. (Foto: Nick Potts/Ap)
David Luiz og Andy Carroll kjemper om ballen. (Foto: Nick Potts/Ap)

Boxing Day-kamper trues av streik

T-banetrøbbel kan stoppe Chelsea - Fulham og Arsenal - Wolves.

26. desember er den store festdagen i engelsk fotball. Kampene på «Boxing Day» er blant årets mest populære, og Premier League-stadioner fylles opp av supportere som nettopp har våknet etter julemiddagen.

Men i år kan en streik sette stopper for flere av kampene. Førerne på t-banen i London har nemlig varslet at de kommer til å streike hele dagen. De ansatte er nemlig ikke fornøyd med kompensasjonen de får for å jobbe mens de fleste andre koser seg med julefri. Det varsles også streik 16. januar, samt 3. og 16. februar dersom man ikke kommer frem til en løsning.

Les også: Premier League-spiller ute i seks uker med revnet testikkel

To Premier League-kamper skal spilles i London på Boxing Day denne sesongen: Arsenal - Wolverhampton og Chelsea - Fulham. Hvis streiken gjennomføres, kan det by på store problemer for supportere som skal til og fra stadion.

Mandag la Chelsea ut en pressemelding på sin egen hjemmeside hvor de forklarer at de gjør alt i sin makt for at kampen ikke skal bli utsatt.

«Streik på London Underground, kombinert med manglende kapasitet på jernbanen, kan gjøre det vanskelig for både Chelsea- og Fulham-supportere å komme seg til stadion. Det samme gjelder for de som skal jobbe på kampdagen og andre ansatte i klubben. Sikkerheten deres er det viktigste for oss».

Les også: Dette er sommerens beste PL-kjøp

Klubben skriver også at de er i kontinuerlig kontakt med London Transport og byens politi. Avgjørelsen om hvorvidt fotballfesten må avlyses eller ei blir trolig tatt kort tid etter at t-baneførerne har bestemt seg for om det faktisk blir noe av streiken.

Det har vært problemer med å gjennomføre Premier League-kamper i London også tidligere denne sesongen. Serieåpningen mellom Tottenham og Everton ble utsatt på grunn av opptøyene i byen.