herrem
herrem

Herrems gullmeny: Blomkålsuppe og hjemmelaget pizza

Den norske kantspillerne vant gullbanketten. Nå gleder hun seg til å komme hjem til mormors mat.

São Paulo (TV 2 Sporten): Noe redusert etter en skikkelig gullfeiring, men humøret til de norske håndballjentene var det lite å si på, dagen etter VM-finalen mot Frankrike.

Gullet ble feiret til langt på natt, og flere av spillerne trekker Camilla Herrem frem som bankettens dronning. Den æren vil Byåsen-spilleren gjerne dele med noen andre.

– Jeg synes vi var flere som vant den banketten. Heidi (Løke red.anm.) var ganske god hun også. Sulland (Linn Jørum) og Tonje (Nøstvold) synes jeg var veldig bra, sier Herrem til TV 2.

Rekordjenter
Håndballjentene kunne ikke bare juble for VM-gull. Hjemme foran tv-skjermene fulgte nemlig et rekordstort publikum med på triumfen. I snitt var det drøyt 1,6 millioner nordmenn som fikk se Norge rundspiller det franske laget og vinne 32-24.

– Da jeg sto opp i morges var det litt sånn «tenk at vi er verdensmestere». Så hørte jeg at det var 2 millioner som hadde sett på kampen – det er jo bare helt sinnssykt. Jeg liker at vi slår rekorder, sier Herrem.

– Hva forteller det om dere at det er så mange som ser?

– Det må vel være det at de blir glade i oss. Vi ofrer alt når vi spiller, kanskje det er det folk liker. Dette er jo en norsk tradisjon, så det er kjekt å få være med på den.

Les også: Håndballjentene sprengte TV 2-rekorden
Les også: Løke eneste norske på All Star-laget

Kari Mette Johansen var også storfornøyd med gullfeiringen, men forteller at hun ikke helt klarer å forstå prestasjonen hun har vært med på.

– Jeg tror nok det tar noen dager før det synker helt inn. Jeg tror ikke jeg har forstått det enda - kanskje når vi kommer på Gardermoen, sier Johansen.

Feirer med mormors mat
Nå venter en lang flytur for gulljentene, før de endelig kan treffe familie og venner hjemme i Norge. For Camilla Herrem blir det ekstra godt å komme hjem til norsk mat - og hun har allerede bestemt seg for en meny til familiefeiringen.

– Jeg skal feire med hjemmelaget blomkålsuppe hos mormor og hjemmelaget pizza om kvelden.

Camilla Herrem (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Camilla Herrem (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)