Steve Kean (Foto: John Walton/Pa Photos)
Steve Kean (Foto: John Walton/Pa Photos)

Kean før bunnkampen: – Vi må nyte presset

Blackburn-manageren håper at spillerne er topp forberedt før møtet med Bolton.

Tirsdagens møte mellom Blackburn og Bolton kan bli sesongdefinerende for begge lag. Både Rovers og Wanderers har slitt voldsomt denne sesongen og befinner seg for øyeblikket på de to siste plassene i Premier League.

Med tap for bunnkollega Owen Coyle, tyder mye på at Steve Kean er ferdig som Blackburn-manager. Kean mener at det voldsomme presset må brukes til noe positivt.

– Ja, det er press på oss, men jeg tror spillerne forstår at noe man på en spesiell måte må nyte. Helt fra kampstart kommer det til å være press på oss, jeg synes det viser mot når vi aksepterer det presset.

Les også: Premier League-spiller ute i seks uker med revnet testikkel

Blackburn har gjort det marginalt bedre enn Bolton så langt. På 16 kamper står de med 10 poeng. Bolton har tapt fem kamper på rad og står med fattige 9 poeng. Seier vil bety et viktig steg på veien til å kjempe seg over nedrykksstreken.

– Begge klubben er i en situasjon de ikke ønsker å være i. Man må foreberede seg ulikt til hver eneste kamp. Jeg vet hvor mye som står på spill, og er sikker på at Owen (Coyle red.anm.) gjør det samme.

Se pressekonferanse med Kean i videovinduet øverst!

Skadesituasjonen i Blackburn får deler av skylden for den håpløse høstsesongen. I helgens 1-2-tap for West Bromwich måtte Morten Gamst Pedersen vikariere som venstreback i et vaklende forsvar - som blant andre mangler Ryan Nelsen og Scott Dann. Bolton sliter også med flere langtidsskader. Stuart Holden er blant dem som er ute i lang tid.

– Bolton har hatt det tøft de også. De har noen nøkkelspillere ute med skade - det har vært tøft for dem, mener Kean.