Amanda Kurtovic (Foto: TV 2/)
Amanda Kurtovic (Foto: TV 2/)

– Den har ikke du

Amanda Kurtovic ertet TV 2s reporter etter VM-gullet.

São Paulo/Bergen (TV 2 Sporten): Sommeren 2009 vant Amanda Kurtovic EM-gull som junior. Søndag tok mesterskapsdebutanten steget opp, og ble verdensmester med de store jentene.

– Den har ikke du, erter Kurtovic, og viser gullmedaljen til TV 2s reporter.

– Det føles veldig deilig. Gull som 20-åring, det er ikke feil det.

– Har jo bevist at jeg duger
Kurtovic leverte virkelig varene på Norges høyrekant og fra syvmetersmerket, og nettet fire ganger i VM-finalen mot Frankrike.

– Det var så deilig! Og så er det så gøy at jeg har fått så mye tillit, så det takker jeg Thorir mye for. Og at jeg har bidratt så mye til laget, det føles fantastisk godt, sier stortalentet.

Les også: Håndballjentenes julegave til folket: Historisk VM-gull!

– Hadde du trodd det før det startet?

– Ja. Jeg har jo bevist at jeg duger før. Så gjelder det å stabilisere seg på internasjonalt nivå, og det føler jeg at jeg er godt i gang med nå. Så det er bare å fortsette stigningen.

Svenskehjelp
Det norske gullet utløste stor glede, også i den svenske VM-leiren. For nå er Norge både EM- og VM-vinner – dét betyr at «Söta syster» får OL-plass på grunn av sølvet fra EM i fjor. Kurtovic, som er født i Karlskrona i Sverige, er glad for å kunne hjelpe fødelandet.

– Ja, jeg er jo svensk, så det var veldig godt det òg. To fluer i en smekk, konkluderer Larvik-stjernen, som fremdeles ikke helt har tatt innover seg hva hun har vært med på.

– Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå. Det kommer vel etter hvert, og så skal vi bare feste som bare... hele natta.

Kurtovic har i natt lagt ut flere bilder fra nachspielet på sin Twitter-profil.