Gjermund Bråten. (Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP)
Gjermund Bråten. (Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP)

Norsk monsterseier i Dew Tour

Gjermund Bråten kjørte fletta av konkurrentene under søndagens slopestylefinale i Nike Open Dew Tour i amerikanske Breckenridge.

I sitt første av to run i finalen fikk han utrolige 97,75 av 100 mulige poeng, og derfra og ut kunne ingen tukte 21-åringen fra Torpo i Hallingdal.

Bråten gjennomførte det avanserte trikset doublecork (dobbeltsalto med tre rotasjoner) i alle fire mulige varianter, som var mye av grunnen til hans høye poengsum.

Sjekk de utrolige seierstriksene i videovinduet over!

Dew Tour er sammen med X Games de største konkurransene i snowboardsirkuset, og dette var det første av tre stopp som tilsammen utgjør Dew Cup.

Fire nordmenn blant de elleve beste
Bråten og Torstein Horgmo er de eneste nordmennene som har vunnet en av de prestisjetunge Dew Tour-konkurransene, og 21-åringen tok seieren foran Sebastian Toutant på andre- og Charles Reid på tredjeplass.

– Det er helt utrolig. Jeg kunne ikke drømt om det engang – jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få 97 i poengscore, sa Bråten etter konkurransen.

Se videointervju med Bråten:

581701

– Det er dette som har vært målet mitt – å gjøre det bra i en så stor konkurranse. Nå skal jeg bare trene og sørge for at jeg er i god form til X Games og VM i Norge.

I tillegg til Bråtens triumf var det sterk norsk laginnsats med Mikkel Bang på en femteplass, Horgmo på åttende og Sondre Tiller på en ellevteplass.

Tilbake for fullt
Seieren i Breckenridge smakte nok ekstra godt for hallingen som har slitt mye med skader, og blant annet vært gjennom hele tre kragebeinsbrudd siden i fjor høst. Dermed mistet han også sammlenlagtledelsen i snowboardernes egen konkurranseserie Ticket To Ride sist vinter.

Nå viser han derimot at han er tilbake for fullt og seieren kommer bare en uke etter den utrolige triumfen i Air & Style i Beijing, der de norske gutta gjorde reint bord og Ulrik Badertscher vant foran Torstein Horgmo og Ståle Sandbech.

De siste ukenes resultater har befestet Norges posisjon i toppen av internasjonal snowboarding, og det er all grunn til å glede seg VM i Oslo i februar.

Fakta: Dew Tour
- De mest prestisjetunge konkurransene sammen med X Games.
- Eksistert siden 2008/2009-sesongen
- Består av tre stopp: Breckenridge, Killington (19.-22. januar) og Ogden (9.-12. februar).
- Hver konkurranse inneholder halfpipe for ski og brett, og slopestyle for ski og brett.
- Den beste gjennom de tre konkurransene vinner Dew Cup.
- Tidligere norske sammenlagtvinnere er Torstein Horgmo (10/11) på snowbord, og Andreas Håtveit (09/10) og PK Hunder (08/09) på ski.
- Nesten ni millioner kroner i premiepenger