DANMARK FIKK JULING: Spanias Andrea Barno tar tak mot danskenes Louise Spellerberg. (Foto: PAULO WHITAKER/Reuters)
DANMARK FIKK JULING: Spanias Andrea Barno tar tak mot danskenes Louise Spellerberg. (Foto: PAULO WHITAKER/Reuters)

Spania banket Danmark i rotete finalevorspiel

Bronsemedaljer til spanjolene. Se kampreferat her!

Se VM-finalen Frankrike - Norge på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 19.00

Danmark - Spania 18-24 (9-9)

Se kampreferat i videovinduet øverst

Danmark og Spania var nærmest sjanseløse i sine semifinaler mot henholdsvis Frankrike og Norge. Søndag ettermiddag gjorde de opp om VM-bronsen.

Danskene håpet å ta sin første mesterskapetsmedalje på syv år. «Pigerne», som tapte tilsvarende kamp mot Romania i fjorårets EM, fikk imidlertid en tøff start og kom tidlig under 1-3.

Men Jan Pytlicks elever kom tilbake utover i omgangen, og med ti minutter igjen av den første halvtimen, sørget Christina Krosghede for at de røde og hvite var foran med 8-6.

Laber kvalitet
Likevel; det var langt fra noen fest av en første omgang publikum i São Paulo ble servert.

Store mengder rot og svake avslutninger preget nervøse bronsefinalister. Danmark scoret kun ett mål på de siste ti minuttene, Spania nettet tre ganger. Dermed sto det 9-9 til pause.

Les også: Nervøs Nora Mørk før VM-finalen: – Helt forferdelig å se på og ikke kunne bidra

Selv om kvaliteten var skranten. var det imidlertid én spiller som leverte varene gjennom hele kampen. Spanias Carmen Martín nettet både fra kanten og fra syvmetersmerket, og ble oppgjørets toppscorer, med ti mål.

Strålende Navarro
Danmark åpnet friskt etter hvilen, og gikk opp i en tomålsledelse i løpet av de første fem minuttene. Men så våknet burvokter Silvia Navarro og lagvenninnene. En strålende åtte minutters periode, der de scoret seks strake mål, tok Spania fra 10-12 til 16-12.

Den spanske skuta fortsatte å styre stødig mot medaljer gjennom stort sett hele andre omgang, og danskene virket nesten å miste motet i avslutningene mot en stor Navarro, som til slutt havnet stoppet på en redningsprosent på 54.

Les også: Duellen: Norge vs. Frankrike: – Gullet kommer hjem

Trenertårer
Pytlick og co. kunne ikke annet enn å registrere at Spania var et par hakk bedre i bronsefinalen. Det endte 24-18 til spanjolene, som tok sin andre mesterskapsmedalje gjennom tidene. Dét fikk en rørt landslagssjef Jorge Dueñas til å ta til tårene.

Til tross for at bronsen røk, var det få tårer å spore hos det danske laget, som nok er brukbart fornøyd med en fjerdeplass i årets VM. Danmark har slitt med skader i forkant av mesterskapet, og manglet profiler som Lærke Møller, Camilla Dalby og Rikke Skov.

Se VM-finalen Frankrike - Norge på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 19.00