Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

David Silva reddet sjansesløsende City

Manchester City klatret tilbake på tabelltopp.

Manchester City - Arsenal 1-0

Manchester City var ute etter å reise kjerringa og ta tilbake tabelledelsen etter å ha blitt påført sesongens første tap forrige runde. Men Arsenal er også i storform, med åtte kamper uten tap.

Forrykende førsteomgang
Og det var tydelig at det var to sultne lag ute på gressmatta på Etihad. De første 45 minuttene var en eneste stor fest, og det var helt utrolig at det stod målløst til pause. For ingen av målkongene ved navn Sergio Agüero, Mario Balotelli eller Robin van Persie maktet å få ballen i mål. Den største sjansen tilhørte Agüero som etter åtte minutters spill kunne gi blåtrøyene ledelsen, men den lille argentinerens maktet ikke å presse avslutningen ned og mellom stengene.

LES OGSÅ:Pavljutsjenkos første mål for sesongen sendte Tottenham tilbake på vinnersporet

City fikk lønn for strevet
Men syv minutter ut i andre omgang satt den endelig for City. Wojciech Szczesny måtte gi retur på Balotellis skudd fra spiss vinkel, og der ventet Agüero som fikk headet ballen til David Silva. Spanjolen hadde få problemer med å bredside ballen inn på bakerste stolpe – 1-0 til City.

Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

LES OGSÅ: Liverpool senket Aston Villa på hjørnespark

Sjanser på sjanser
Ti minutter senere var Agüero igjen nære ved å finne nettmaskene, men avslutningen snek seg like utenfor bakerste stolpe. Heller ikke van Persie lignet på seg selv denne kvelden, for Premier Leagues toppscorer pleier å være mer treffsikker enn denne kvelden. Da en god time var spilt fikk nederlenderen avslutte fra 12-13 meter, men denne gangen var Joe Hart nede og nektet van Persie å score.

LES OGSÅ: Rooney scoret etter 52 sekunder da QPR fikk bank

City handset – Gunners ropte på straffe
Et snaut kvarter før slutt ropte Arsenal på straffe da et innlegg fra Laurent Koscielny traff armen til Micah Richards, men dommer Phil Dowd vinket spillet videre. En riktig avgjørelse, mente TV 2s Premier League-eksperter.

– At ballen er borti hånda ser vi klart og tydelig, men den henger inntil kroppen. Dowd har en veldig god vinkel på situasjonen, sa Morten Langli i studio etter kampen, og fikk støtte.

– Jeg synes ikke det er straffe, det er et uhell, sa Trevor Morley.

– Nettopp, han fikk ikke tid til å reagere, istemte Peter Beagrie.

LES OGSÅ: Slik endte lørdagens Premier League-kamper

Spennende sluttminutter
De siste minuttene av kampen var om mulig enda mer intense enn resten av kampen. Ett minutt før full tid fyrte Thomas Vermaelen av mot Hart, men Citys sisteskanse fikk bokset kanonen over mål. Og da belgierens langskudd snek seg utenfor stolpen tre minutter på overtid ble det siste sjanse, og City kunne puste lettet ut og juble for tre poeng og tabelltopp.

– Spiller alltid bra mot Arsenal
I kampen mot Arsenal var Kolo Touré tilbake i startoppstillingen. Stopperen spilte i Gunners fra 2002 til 2009, og var svært fornøyd etter seieren over sine gamle lagkamerater.

– Jeg spiller alltid bra i kampene mot Arsenal, men det viktigste for meg er at det var en god kamp for hele laget. Denne seieren var svært viktig, sa Touré til TV 2 Sporten etter kampslutt.

TV 2 Play: Se Øyvind Alsaker intervjue Touré her!

Også City-manageren var lettet etter at tre nye poeng var i boks.

– Det var en fantastisk prestasjon når vi spiller mot et topplag som Arsenal. Det var viktig å vinne etter tapet for Chelsea forrige runde, sa Roberto Mancini til TV 2 Sporten.

– Det ble bare 1-0, men vi hadde mange sjanser og fortjente denne seieren.

TV 2 Play: Se Øyvind Alsaker intervjue Mancini her!

Arsène Wenger var ikke like fornøyd.

– Å tape en slik kamp er frustrerende, men vi kan ikke slutte å tro på oss selv, sa Arsenal-manageren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Wenger her!