Kenneth Klev (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kenneth Klev (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Landslagsspiller frakjørt på vei til kamp

Kenneth Klevs pause på en rasteplass i Tyskland varte lengre enn planlagt.

Håndballandslagets Kenneth Klev fikk seg en spesiell opplevelse på vei til Bergischers viktige bortekamp mot Hüttenberg lørdag.

Under to timer før kampstart virket det som om oppgjøret ville gå av stabelen uten Klev, for da kom denne beskjeden på Twitter:

«Hvordan skal man tolke det når lagbussen kjører fra deg ved rasteplass på vei til kamp? Står her nå helt alene...».

Ventet i en halvtime
Vi kan avsløre at Klev fikk kontakt med bussen, og dermed rakk kampen, men ventetiden i striregnet på den tyske motorveien ble lengre enn en skulle tro.

– De måtte snu, og det er ikke så lett på autobahn, så det tok en halvtime før jeg ble hentet, sier Klev til TV 2 Sporten.

Ulykksalig urinalvisitt
Det var et dobesøk som gjorde ham til ufrivillig rasteplassturist.

– Vi nærmet oss hallen, skulle ut og strekke litt på beina, også skulle jeg gjøre mitt fornødne. Da jeg kom ut øsregnet det, og jeg så ikke bussen. Jeg måtte ringe og spørre hva det var som skjedde, og fikk til svar at de var på vei til kamp. Da fortalte jeg at det hadde jo vært greit å være med, flirer venstrebacken.

Fryktet fansen ville komme
Han var først usikker på om laget i det hele tatt hadde tid til å komme tilbake for å hente ham.

– De måtte jo rekke kampen, og én spiller er ikke like viktig som hele laget. Jeg var ikke kjent med hvor lang tid det ville ta å snu, og fryktet litt at fanbussen skulle komme og hente meg, sier Klev.

LES OGSÅ: Nordmann i hovedrollen i bundesligasjokk

Ble lagets muntrasjonsråd
Omturen førte til at kampforberedelsene ble noe forsinket, men Klevs ulykke ble lagets muntrasjon.

– Det var mye latter, og god stemning i garderoben, og det viste seg jo å funke, sier han.

For da dommeren blåste i fløyta viste målprotokollen 33-32 i Bergischers favør. Nordmannen bidro med tre mål i oppgjøret, som ble litt mer spennende mot slutten enn han hadde ønsket, etter en komfortabel ledelse tidligere i kampen.

Ble skjelt ut etter kampen
Seieren smakte likevel godt, mot laget som på mange måter er blitt Bergischers erkefiender.

– Det er dødsdeilig. Det er det laget som rykket opp med oss, og vi har hatt mange tøffe kamper mot dem. Det er en liten hall, og vi hadde veldig mye fans med oss, og vi opplevde å bli skjelt ut etter kampen. Det er akkurat sånn det skal være, konstaterer Klev.

Fotfulgt til bussen
Da TV 2 Sporten snakket med Klev var det like før laget skulle ta fatt på hjemturen, og han hadde tatt sine forholdsregler.

– Nå har de nesten gått hånd i hånd og passet på meg her, for å sørge for at jeg kommer meg på bussen. Nå står jeg heldigvis helt inntil den, så hvis jeg ikke kommer meg med nå, er det min egen feil, ler 33-åringen.