Bardal (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
Bardal (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

Norsk hopptriumf i Engelberg

Anders Bardal sørget for Alexander Stöckls første individuelle seier i verdenscupen som norsk trener.

Østerrike har vært suverene i hoppbakken de siste sesongene, men forrige helg viste de norske guttene at de blir å regne med denne vinteren, med seier i laghoppingen i Harrachov.

Lørdag gikk Norge til topps igjen, da Anders Bardal sørget for Alexander Stöckls første individuelle seier som trener for Norge, med tre østerrikere bak seg.

Bardals 130,5 meter i den første omgangen holdt til en foreløpig andreplass, mens Tom Hilde fulgte like bak etter et svev på 133 meter. Bare Gregor Schlierenzauer, også han fra Østerrike, klarte å tukte Bardal på dette tidspunktet i konkurransen.

Schlierenzauer falt
I andre omgang la nordmannen kraftig press på Schlierenzauer, da han slo til med et knallhopp på 133 meter. Schlierenzauer landet på 130 meter, men klarte ikke å holde seg på beina, og falt fra det som så ut som en sikker pallplass.

Trolig hadde Bardal vunnet rennet selv om Schlierenzauer hadde klart å kontrollere skiene, men det 21-årige hoppfenomenets feilskjær sikret uansett at trønderen tok sin andre individuelle verdenscupseier noensinne.

Gregor Schlierenzauer (Foto: MICHAEL BUHOLZER/Reuters)
Gregor Schlierenzauer (Foto: MICHAEL BUHOLZER/Reuters)

Nummer to i verdenscupen
Med 266,2 poeng var han over 8 poeng foran Martin Koch på andreplass, mens Thomas Morgenstern fulgte hakk i hæl.

Tom Hilde slo av til 128 meter i finaleomgangen, og endte på sjetteplass.

Etter lørdagens renn er Bardal nummer to i verdenscupen sammelagt med 330 poeng. Andreas Kofler leder suverent med 408 poeng.

Ville ikke veddet på Bardal
Sportssjef Clas Brede Bråthen er storfornøyd med fremgangen Bardal har hatt denne høsten og vinteren.

– Dette var stort! Seier til Anders Bardal er helt fantastisk. Vi som så Anders i starten av juni hadde nok ikke satt alle penga våre på dette. Meget gledelig at Tom fikk en 6. plass også, sier Bråthen til NRK.

Se Bardals seiershopp og Schlierenzauers fall i videovinduet øverst