Robin van Persie  (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Robin van Persie (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

City vil lokke van Persie med superlønn

Serielederen planlegger et megabud på Premier Leagues toppscorer.

Arsenal-spissen Robin van Persie har vært ustoppelig denne sesongen. Nederlenderen har notert seg for 15 seriemål på like mange kamper – noe som gjør ham til suveren toppscorer i Premier League.

Les også: Før PL-runden: Uniteds beste start på fem år

Vil by 280 millioner kroner
Det har Manchester City-manager Robert Mancini og klubbens styrtrike eiere fått med seg. Van Persie har lenge vært koblet til de lyseblå, og ifølge The Sun planlegger nå serielederen et bud på 280 millioner kroner for å sikre seg 28-åringen til sommeren.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Van Persie har bare 18 måneder igjen av sin kontrakt med Arsenal, og nederlenderen vegrer seg mot å forlenge avtalen.

Les også: Swansea er på Barcelona-nivå

Ukelønn: 1.850.000 kr
Manchester City har tidligere hentet Samir Nasri, Kolo Touré og Gaël Clichy fra Arsenal, og klubben ønsker å lokke også van Persie til Manchester med en ukelønn på over 1,8 millioner kroner. Det er godt over det dobbelte av hva formspilleren tjener i London.

Les også: Cattermole og Bendtner arrestert for hærverk

I tillegg til den lukrative fireårsavtalen, vil City kunne friste van Persie med større muligheter til å vinne medaljer. Spissen har nemlig bare vunnet FA-cupen i løpet av sine sju år i Arsenal.

Van Persie har scoret 33 seriemål så langt dette kalenderåret. Det er bare tre mål bak Alan Shearers rekord fra 1995 og én scoring unna den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henrys bestenotering.