Samuel Eto'o på vei inn til høring i Yaounde torsdag denne uken. (Foto: STR/Afp)
Samuel Eto'o på vei inn til høring i Yaounde torsdag denne uken. (Foto: STR/Afp)

Godhjertet Eto'o fikk 15 kampers karantene

Straffes av Kameruns fotballforbund etter å ha ledet spillerstreik.

Kameruns største fotballsønn, Samuel Eto'o, hever for tiden monsterlønn i styrtrike Anzji Makhatsjkala.

Mange har kritisert spissen for å kun tenke på penger etter overgangen til den russiske klubben, men etter en spillerstreik på det kamerunske landslaget i november kan i alle fall ingen skylde Eto'o for å ikke ha utvist solidaritet for sine lagkamerater.

Nektet å spille kamp
Tidligere i høst spilte Kamerun en mini-turnering sammen med Marokko, Sudan og Algerie. Etter kamper mot de to førstnevnte skulle Kamerun reise til Algerie for å spille den siste kampen, men i protest mot sitt eget fotballforbund nektet spillerne å reise til Algerie.

Les også: Dette er Aivar Pohlak – estisk fotballs ubestridte enehersker

Landslagsspillerne ble nemlig lovet bonuser og pengegodtgjørelser for turneringen, men ingen penger nådde frem til Eto'o og co. Med 30-årigen i spissen stod troppen opp mot forbundet.

– Problemene ved bonusutbetalinger ble tatt opp for én uke siden, men ingen løsning har vunnet fram, uttalte spillergruppen før kampen mot Algerie ble avlyst.

Les også: Én av disse kan bli Fletchers erstatter

Spilleropprøret har imidlertid ikke blitt tatt vel imot blant sjefene i det kamerunske fotballforbundet. Eto'o, som er kaptein på landslaget, gikk i bresjen for streiken - det har han nå måttet betale dyrt for.

Langtidskarantene
Eto'o har nemlig blitt ilagt en 15 kampers karantene fra landslagsfotball etter en høring i Yaounde denne uken. Det skriver BBC Sports.

– Jeg kan ikke fortelle dere hva jeg sa til panelet, men vi har respekt for landet vårt, sa Eto'o til det fremmøtte pressekorpset tidligere denne uken.

– Det kamerunske folket må forstå at vi ikke spiller på landslaget på grunn av penger, men fordi vi elsker landet vårt.

Les også: Se nytt FC Football: Er alt som det skal i linjemannens shorts?

Anjzi-spissen går nå glipp av en rekke kamper etter hendelsen som blir beskrevet som meget pinlig for Kamerun og landets regjering. Kamerun kvalifiserte seg ikke til Afrikamesterskapet, så Eto'o går glipp av flere viktige kamper i landets kvalifisering til Brasil-VM i 2014.

Men Eto'o er ikke den eneste spilleren som ble straffet etter spilleropprøret: Tottenhams Benoit Assou-Ekotou ble ilagt en bot på drøtyt 12.000 kroner, mens visekaptein Enoh Eyong fikk to kampers karantene.

Les også: Dette er «Gazza» sine villeste fotballhistorier

Nå spørs det om karrieren til 30 år gamle Eto'o på det kamerunske landslaget har nådd slutten. Eto'o har uansett mulighet til å anke avgjørelsen i løpet av de kommende 14 dagene.