Norge håndball forsvar (Foto: Amstrup, Bo/Scanpix)
Norge håndball forsvar (Foto: Amstrup, Bo/Scanpix)

Norge frykter stupende spanjoler – Vil svare med betongforsvar

– De stuper i små luker, sier landslagssjefen. Se intervju med Hergeirsson, Sulland og Riegelhuth Koren her!

Se Norge - Spania på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 22.30

São Paulo/Bergen (TV 2 Sporten): TV 2s håndballeksperter mener Norge går seirende ut av kveldens semifinale mot Spania, men dét betyr ikke at noen i den norske troppen tar lett på oppgaven.

– Analyserer man dem, så ser man at de spiller veldig nært. De liker å spille inne på syv, syv og en halv meter, og de stuper i små luker. Og det er der nøkkelen ligger for oss. Tett betongforsvar, hvor vi tar høyde i duellene. Det vil si høyde det betyr åtte meter, ni meter, sånn at vi holder dem unna seksmeteren. De er gode til å stupe, og gjerne få syvmetere hvis de ikke får skutt ordentlig, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

– Raske, gode avsluttere
Linn Jørum Sulland har vært strålende for Norge så langt i VM. Jenta med den fryktede venstrearmen forbereder seg på en knokkelkamp mot spanjolene.

TV 2 PLAY: Se Norges vei til semifinalen

– Det blir en tøff kamp, absolutt. Jeg synes de er bra. Mye bra spillere, høyt tempo. Så det blir en hard kamp, men vi skal gjøre alt vi kan for å ta dem òg, sier Sulland, som er imponert over kantspillerne til kveldens motstander.

– De er raske, gode avsluttere. De er flinke til å bruke dem, så det er absolutt noe å se opp for.

Se intervju med Hergeirsson, Sulland og Riegelhuth Koren i videovinduet øverst

Stor bredde
I mai ble Larvik første norske lag til å vinne Champions League. I de to finaleoppgjørene mot Itxako nedkjempet Sulland og co. flere av de spanske jentene. I tillegg har Norge møtt Spania tre ganger i 2011, senest i Møbelringen Cup i november.

– Vi kjenner dem, og de kjenner også oss. Jeg føler ofte vi har fordel av det. At vi klarer å rette på de tingene vi gjorde feil sist, mener Sulland.

TV 2 PLAY: Se Spanias vei til semifinalen

Linn-Kristin Riegelhuth Koren reddet uavgjort i oppgjøret i Møbelringen Cup. Norges høyrekant synes bredden i det spanske laget er god.

– Jeg synes de spiller smart. De har mange som bidrar. De har ikke bare én toppscorer, men de har mange som har mye mål. Pluss at de har mange å rullere på, så jeg tror at det er et lag som absolutt blir tøft å spille mot, sier Riegelhuth Koren.

Oftedal overrasket spanjolene
Stine Bredal Oftedal imponerte i oppkjøringen til mesterskapet, men har fått mindre spilletid enn forventet. I den nevnte oppkjøringskampen mot Spania sto hun fram som banens ener.

– Jeg har jo en stress less på grunn av den kampen! sier Oftedal, og ler.

Prisen for banens beste var nemlig en stol fra arrangøren.

– Jeg håper selvfølgelig at jeg kan komme inn i denne kampen også, sier Oftedal.

Les også: Norge vs. Spania: Derfor kan du sette hus og bil på norsk seier

I likhet med spanjolene er hun liten, lynrask og fintesterk. Nettopp det unorske ved henne overrasket spanjolene i forrige møte.

– Jeg ligner mer på spanjolene enn det som har vært den typiske norske landslagsspilleren, sier Oftedal, som trives svært godt mot offensivt forsvar - som det Norge vil møte mot Spania.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!

Se Norge - Spania på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 22.30