Ibba
Ibba
FUTSAL
FUTSAL

Futsalgutta vant dramatisk kamp

Norge med viktig ettmålsseier i VM-kvaliken mot Bosnia.

Bosnia - Norge 1-2

Torsdag fikk Norges futsallandslag en real leksjon da Spania valset inn til en knusende 8-0-seier. Da vertsnasjon Bosnia sto på motsatt banehalvdel slo Norge ubønnhørlig tilbake med en sterk 2-1-seier.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Det beste vi har gjort
Etter en jevn førsteomgang gikk lagene målløse til pause, men etter hvilen skjøt kampen fart. Bosnia gikk tidlig i føringen, før Abdurahim «Ibba» Laajab knallet et frispark i mål. Like før full tid kom den forløsende scoringen for Norge. Tre ekstremt viktig poeng for et norsk lag som øyner muligheten til å komme seg videre til VM-playoff-.

– Vi spilte en meget god kamp. Vi klarer å spille i den formasjonen som vi har jobbet med hele tiden, sier landslagssjef Esten O. Sæther til TV 2 Sporten.

– Vi vinner egentlig helt greit selv om det blir tett. Dette er det beste vi har gjort i futsal, og det er moro å gjøre det dagen etter Spania-kampen.

Les også: Futsalgutta holdt følge med Spania i 12 sekunder

Spesielt oppløftende synes Sæther at «Ibba»s frisparkscoring var. Norges stjernespiller slet i kampen mot Spania, og at han nå har funnet tilbake til scoringsformen blir viktig før den avgjørende kvalikkampen mot Belgia søndag.

– Det var viktig at «Ibba» fikk scoret ettersom han slet så mye mot Spania. Han var adskillig bedre i dag, sier Sæther.

Les også: Landslagssjefen om «Ibba»: – Han er på et internasjonalt toppnivå

For søndagens kamp mot Belgia kan fort avgjøre Norges VM-skjebne. Sæther tror Belgia kommer til å hvile mange spillere i fredagens kamp mot Spania, men han har likevel god tro på videre avansement.

– Vi har en helt «fair» sjanse til å nå VM-playoff. Det ville i så fall vært den største prestasjonen i norsk lagidrett i år, sier Sæther.

– Belgia er et bedre lag enn oss, de har mer rutine og er ranket høyere enn Bosnia, men vi har et stort potensial i laget vårt når vi klarer å holde oss til oppgavene.

Treg start
Siden både Spania og Bosnia vant sine første kamper i VM-kvalifiseringen, var Norge avhengige av få med seg et godt resultat i fredagens kamp for å beholde muligheten til å ta seg videre til playoff.

Les også: Arsenal møter AC Milan i Mesterligaen

Esten O. Sæters mannskap fikk imidlertid en treg start og ved pause hadde ingen av lagene klart å dytte ballen i mål på tross av flere store sjanser.

Bosnia kom best ut da lagene gikk på banen i andre omgang. Alen Lalic sørget for bosnisk nettsus da han knallet ballen i mål etter at Norges keeper, Kenneth Rakvaag, hadde gitt retur på en avslutning fra kort hold.

Dramatiske sluttminutter
Norge spilte seg opp utover i kampen og sjansene bød seg. Etter flere store muligheter fikk Norge endelig uttelling da «Ibba» dunket et frispark i mål.

Bosnierne ble løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum i Olympiahallen, men det hjalp lite da Norge satte inn støtet like før sluttsignalet lød. For da målscorer Lalic ble utvist grep Norge sjansen.

Erlend Skaga fikk ballen nede på høyrekanten og knallet «kula» inn i feltet. En uheldig bosnier brøt ballbanen og satte innlegget i eget nett.

Dermed kunne Norge juble for en meget viktig og noe fortjent trepoenger.

Søndag venter Bosnia i Norges siste kvalifiseringskamp for Norge. Kampen ser du på TV 2 Sport og tv2sumo.no kl. 19.30.