Synnøve Solemdal (Foto: INTS KALNINS/Reuters)
Synnøve Solemdal (Foto: INTS KALNINS/Reuters)

– Fryktelig, fryktelig tungt

De norske skiskytterjentene ble «tatt av vinden» i Hochfilzen fredag.

Det ble norsk flopp på kvinnenes verdenscup-sprint i Østerrikske Hochfilzen fredag. Norges beste ble Synnøve Solemdal på 17. plass, etter å ha skutt tre bom og opplevd melkesyra i den siste halvdelen av løpet.

Tung sisterunde
– Det føltes veldig bra på den første halvanannen runden, men siste del var det så tungt. Det var et løp på det jevne, jeg klarte ikke å mobilisere slik jeg skal, sier Solemdal til TV 2 Sporten.

– Var det psyken som var litt tynnslitt?

– Ja, man kan på en måte side. Hvis jeg skal treffe så må jeg mobilisere ett hundre prosent i det fikk jeg ikke til i dag, fortsetter Solemdal.

Se intervjuet med jentene i videovinduet øverst på siden!

22-åringen bommet to ganger på liggende skyting og en gang på stående, men det var smertene på siste runden som var verst.

– Det var fryktelig, fryktelig hardt på sisterunden, så skulle gjerne hatt den litt bedre. Men jeg må si meg fornøyd, jeg gjennomførte så godt jeg klarte. Jeg klarte ikke å ta ut mer så da må jeg si meg fornøyd, avslutter Solemdal.

Les også: Tarjei Bø vant sprinten i Hochfilzen: – Jeg sa før løpet at jeg måtte vinne

– Litt min feil
Tora Berger bommet hele fire ganger og endte på en skuffende 24.plass. To bom på hver av rundene på standplass var ikke planen til Berger.

– Det var litt min egen feil i hvert fall. Den første bommen var langt ut på ”kviten”, så det skuddet gikk bare av, sier Tora Berger.

Les også: Bjørgen er syk - to uker før Tour de Ski

– Det var litt varierende forhold ute på standplass. Det kommer noen kast, og da er det noen som bommer litt mer enn andre, avslutter Berger.

Russiske Olga Zaitseva vant sprinten med 13,9 sekunders margin til hviterussiske Darja Domratsjeva. Svenske Helena Ekholm på 3.-plass var 30,2 sekunder bak vinneren.

Lørdag er det jaktstart. Da går Solemdal og Berger ut henholdsvis 1.18 og 1.43 bak fredagens Zaitseva.