Manchester United (Foto: Jon Super/Ap)
Manchester United (Foto: Jon Super/Ap)

Før PL-runden: Uniteds beste start på fem år

De regjerende mesterne har sanket flere poeng enn på lenge. Didier Drogba og Roberto Mancini er på rekordjakt.

London (TV 2 Sporten): Premier League-klubbene nærmer seg en periode som kan få stor betydning for hvordan sesongen ender. Juleprogrammet vil alltid være viktig for hvordan tabellen vil se ut i mai.

Les også: Se nytt FC Football: Er alt som det skal i linjemannens shorts?

Arsenals besøk til Manchester City er høydepunktet, men runden inneholder flere nøkkelkamper i både topp og bunn.

Blackburn-West Bromwich (16.00)
Se kampen på tv2sumo.no lørdag kl.16.00

Blackburn trenger sårt poeng hver eneste helg, og hjemmemøtet med West Bromwich er intet unntak. Rovers har bare vunnet én av de ti siste kampene, og den kom i forrige oppgjør på Ewood Park mot Swansea.

Les også: Her er fremtidens Lampard og Bale
Les også: Skademareritt for Blackburn

Blackburn har bare vunnet to kamper, og de har sluppet inn mål i hver eneste Premier League-runde.

Men West Bromwich har også begynt å rote seg inn i nedrykksstriden. Nederlaget for Wigan sist var et bevis på at dette kan bli en tøff sesong for Roy Hodgson. WBA drar til Blackburn med en lite heldig statistikk. De har aldri vunnet en bortekamp i Premier League i desember.

Everton-Norwich (16.00)
Se kampen på tv2sumo.no lørdag kl.16.00

Everton er kjent for ikke å sprudle før etter jul, og de fortsetter i samme spor denne sesongen. 16 poeng på 14 kamper er identisk med samme tidspunkt i fjor. Blåtrøyene har tapt sju av de ti siste, og de har bare scoret sju ganger på Goodison Park. Bare QPR har svakere målstatistikk på eget gress.

Les også: Donovan returnerer til Everton

Norwich imponerte igjen med seieren over Newcastle. 19 poeng så langt gjør at kanarifuglene flyr høyt, men de har ikke slått Everton på seks forsøk.

Norwich har, i likhet med Blackburn, sluppet inn mål i samtlige kamper.

Fulham-Bolton (16.00)
Se kampen på TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no lørdag kl.16.00

Fulham fikk seg en gedigen nedtur med exit fra Europaligaen i midtuka. På overtid knuste Odense londonernes avansementdrøm. Forrige helg gikk de også på en bortesmell mot Swansea, og Brede Hangeland og lagkameratene trenger sårt en seier. De er på jakt etter to strake hjemmetriumfer for første gang siden april. For øyeblikket ligger de bare tre poeng over nedrykksstreken.

Les også: «Norske» OB slo ut Hangeland

Bolton har gjort det så svakt denne sesongen at det spekuleres i om Owen Coyles jobb står i fare. Klubben har sluppet inn hele 36 mål, og bare Barnsley fra 1997/1998-sesongen kan skilte med flere scoringer i mot på denne tiden av året.

Kevin Davies får sin 300. Premier Leangen-opptreden i helgen.

Newcastle-Swansea (16.00)
Se kampen på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no lørdag kl.16.00

Smellen mot Norwich gjør at Newcastle for alvor har kommet ned på jorden igjen etter en fantastisk start. Fire kamper uten seier er deres lengste rekke uten tre poeng siden april. Til tross for at de er inne i en dårlig periode, innehar «The Magpies» sjuendeplassen på tabellen.

Les også: Heksedoktor skal bryte Tiotés skadeforbannelse

Newcastle har vunnet samtlige kamper der de har scoret først denne sesongen.

Skulle Swansea triumfere på St. James' Park, vil det være første gang de vinner to på rad i toppdivisjonen siden 1982. Waliserne har sluppet inn 18 mål på fremmed gress.

Wolverhampton-Stoke (16.00)
Se kampen på TV 2 PL HD3 og tv2sumo.no lørdag kl.16.00

Ikke overraskende fikk Wolverhampton det tøft mot Manchester United på Old Trafford, men på Molineux har de vunnet de to siste. Wolves er det eneste laget ikke Premier League som ikke har scoret mål i løpet av de første 20 minuttene. Klubben ligger bare to poeng over streken, og dermed bør Stoke slås i helgen.

«The Potters» har slitt voldsomt etter å ha vært ute i Europa, og det gjenstår å se hvordan de takler at de spilte i Tyrkia på onsdag. Samtidig mønstret Tony Pulis et redusert mannskap mot Besiktas i Istanbul.

Stoke er høyt oppe over at de slo Tottenham på Britannia, og de har aldri hatt så mye som 21 poeng på 15 Premier League-kamper tidligere.

Wigan-Chelsea (18.30)
Se kampen på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no lørdag kl.18.30

Wigan har vunnet to av de tre siste, og det gjør at situasjonen ikke er like dyster som den var for en tid tilbake. Roberto Martinez sine gutter har fått kontakt med lagene over streken, men mot Chelsea har de ingen historie for å ta poeng. Deres eneste seier mot londonerne kom i 2009.

Les også: Villas-Boas: – Torres er ikke til salgs, uansett pris

Chelsea er inne i en god periode, og de viste hva som bor i dem da Manchester City ble påført sesongens første nederlag på mandag. Hvis blåtrøyene beseirer Wigan, blir det første gang de vinner fire på rad under Andre Villas-Boas.

Didier Drogba er tre scoringer unna 100 Premier League-fulltreffere. Han vi i så fall bli den første afrikaneren som klarer den bragden.

Queens Park Rangers-Manchester United (13.00)
Se kampen på TV2 PL HD1 og tv2sumo.no søndag kl.13.00

Queens Park Rangers har bare én seier på de siste seks kampene, og selv om Manchester United kommer til London med et skadeskutt mannskap, er vertenes svake hjemmeform ikke med på å styrke sjansene for poeng.

Les også: Én av disse kan bli Fletchers erstatter

QPR har sammen med Wigan, Stoke, Swansea og West Bromwich aldri slått United i Premier League.

De regjerende mesterne sliter med skader, men de ligger nå samtidig rett bak Manchester City. Mange har kritisert rødtrøyenes prestasjoner, men de har ikke hatt så mange poeng etter 15 kamper på fem år.

Les også:

Manchester United har ikke vunnet i Vest-London siden 2008.

Aston Villa-Liverpool (15.05)
Se kampen på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no søndag kl.15.05

Forrige sesong ble Stewart Downing matchvinner da Aston Villa slo Liverpool 1-0. Nå er kantspilleren tilbake i Birmingham med sin nye klubb.

Villa tok en svært viktig borteseier mot Bolton sist, og de er ute etter å vinne to på rad for første gang siden mai. Alex McLeish har sikret ett poeng i sine tre hjemmekamper mot Liverpool som Premier League-manager.

Les også: QPR-spiller: – Jeg elsker Suárez

Liverpool har bare vunnet én gang på de seks siste besøkene til Englands nest største by. Scouserne har truffet treverket hele 14 ganger denne sesongen, og det dobbelt så mange som neste lag på listen.

Liverpool har sluppet inn færrest mål i ligaen.

Tottenham-Sunderland (16.00)
Se kampen på TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no søndag kl.16.00

Tottenham var i fantastisk form, men mot Stoke fikk den imponerende seiersrekken en brå slutt. Skulle Spurs komme tilbake på vinnersporet på søndag, vil Harry Redknapp ha innkassert 800 poeng som manager i Premier League. Bare Alex Ferguson og Arsene Wenger har tatt flere.

Les også: Dette kan stoppe Harrys «happy ending»

Londonerne har fyrt av flest skudd (152) denne sesongen.

Les også: Beruset Bendtner måtte tigge etter pizza-penger

Martin O'Neill fikk en drømmestart som Sunderland-sjef, men har ikke vunnet i de 13 siste ligaduellene med Harry Redknapp. «The Black Cats» har ikke tatt to seiere på rad i ligaen på snart ett år.

Manchester City-Arsenal (17.10)
Se kampen på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no søndag kl.17.10

Manchester City virker ustoppelige, men nederlaget for Chelsea viste at heller ikke de lyseblå er umulige å slå. Likevel har ingen tidligere i Premier League-historien tatt så mye som 38 poeng på 15 kamper.

Les også: Balotelli røk i tottene på lagkamerat

Citys neste mål blir den 150. scoringen med Roberto Mancini som manager.

Les også: Van Persies drømmetreff ble rundens mål
Les også: Arsenal uten André Santos i tre måneder

Arsenal er i god form, men de har tapt fire av de fem siste i Manchester. I august ble de ydmyket 8-2 på Old Trafford. «The Gunners» er ubeseiret i åtte kamper.