LEGENDARISK TRENER: Her har Bjugn Sparebank besøk av sin trener (foran til h.) Oddvar Brå.  Bildet er tatt i forbindelse med bankens julekortfotografering som var samme dag som Brå holdt kurs i skismurning for de ansatte.    Humor er viktig og de ansatte stilte sporty opp i gammelt antrekk, forteller markedssjef Rita Mandal. (Foto: Privat/)
LEGENDARISK TRENER: Her har Bjugn Sparebank besøk av sin trener (foran til h.) Oddvar Brå. Bildet er tatt i forbindelse med bankens julekortfotografering som var samme dag som Brå holdt kurs i skismurning for de ansatte. Humor er viktig og de ansatte stilte sporty opp i gammelt antrekk, forteller markedssjef Rita Mandal. (Foto: Privat/)

Er dette Norges mest sporty bank?

Denne gjengen blir trent av selveste Oddvar Brå.

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok

I Bjugn Sparebank i Sør-Trøndelag har de ikke bare klart å få med samtlige ansatte på bedriftstrening. Der har treningsengasjementet smittet over på flere av ektefellene også.

– Vi er en veldig bra gruppe. Trim og humor synes vi er viktig, sier markedssjef Rita Mandal til TV 2 Sporty.

Bjugn Sparebank startet med bedriftstrening gjennom TotalConsult for fire år siden. Nå er de også medlemmer av TV 2 Sporty.

Intern konkurranse
– Treningen har gitt oss mye positivt. Vi hadde ikke problemer med sykefravær, men ønsket å satse på HMS. Vi vil at de ansatte skal være i form. Da yter vi mer, blir glad og mer tilfreds, sier Mandal.

Får jeg beskjed av Oddvar Brå om at jeg ligger bak de andre på laget, da skjerper jeg meg!

I banken er det 22 ansatte. De er delt inn i to lag som konkurrerer mot hverandre. Trening gir poeng, og hver måned kan hver enkelt ansatt oppnå maksimalt 1000 poeng.

LES OGSÅ: Sjekk ut nye TV 2 Sporty

– Jeg personlig har ikke vært så glad i trening tidligere, men nå gjennomfører jeg trimmingen. Jeg vil ikke ødelegge for gruppen min, og dette bidrar jo til at jeg blir i bedre form. I tillegg har jeg fått gode tips gjennom sidene til TV 2 Sporty, sier markedssjefen.

Besøk av Oddvar Brå
Denne uken hadde sparebanken besøk av sin personlige trener, selveste Oddvar Brå.

Den legendariske landslagsløperen brakk staven under VM-stafetten i 1982, men likevel delte gullet med Sovjet.

– Oddvar Brå er veldig flink. Vi har fått masse nyttige tips om skismurning nå før sesongen. Det ble også tid til en pust i bakken med god mat og drikke, forteller Mandal.

LES OGSÅ: Unngå å miste formen i julen

I banken har de hatt flere fellestreninger, blant annet en tur til Snøhetta. Ellers legger de opp til treninger på egen hånd, eller sammen med kolleger når det passer.

Blir pushet
Er det lite snø i Bjugn har de ansatte mulighet til å dra på bedriftshytten på Oppedal hvor det er skiløyper like utenfor døren.

– Mange av oss er glade i turer i skog og mark. Noen driver med sykling og spinning. I tillegg er skøyter og skitrening populært.

– Det hjelper å ha en trener som pusher ekstra. Får jeg beskjed av Oddvar Brå om at jeg ligger bak de andre på laget, da skjerper jeg meg litt!

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!