Lotto kuler (Foto: Scanpix)
Lotto kuler (Foto: Scanpix)

NRK vurderer Viking Lotto endringer: – Skaden har skjedd

Dagbladet røpet vinnerrekken før NRK-sendingen.

I går røpet Dagbladet vinnerrekken for Viking Lottoen en time før sendingen gikk på NRK. Tallene fikk de av Danske spil, som også avslørte at det var ingen som stakk av med lykkepotten på svimlende 150 millioner kroner.

Det er knyttet stor spenning til Norsk Tipping sine sendinger på NRK, spesielt nå som lykkepotten var så stor. Røpingen av tallene spolerte spenningen for mange TV-seere. NRK tar saken alvorlig og vil holde en tett dialog om dette i framtida.

– Ødela spenningen

NRK: TV-sjef Arne Helsingen.
NRK: TV-sjef Arne Helsingen.
– Det som var dumt var at de ødela spenningen på den måten. Den skaden skjedde i går. Nå vil vi ha en dialog på det med Norsk Tipping i framtiden, sier TV-sjef i NRK Arne Helsingen til God Kveld Norge.

Les også: Røpet Viking Lotto-tallene før sending

– Vil dere ta affære for å unngå glipp i framtida?

– Det kan jeg ikke svare på. Hvis det er slik at det blir utbredt må vi selvsagt se nærmere på det. Jeg ser problemstillingen, sier Helsing.

Oppgitt

Kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Norsk Tipping var også oppgitt over avsløringen.

– Dette er et internasjonalt samarbeid, og tallene blir publisert til forskjellige tider. Vi får ikke kontrollert hva danskene går ut med. De aller fleste følger TV-sendingen vår, men det er klart at det blir jo mindre spennende nå. Dagbladet har vært veldig utålmodige, sier Vikøren til God Kveld Norge.

Les også:Avbrøt TV-produksjon da Rein Alexander brøt sammen

Lave seertall

Seertallene på Viking Lotto-sendingen i går var lavere enn normalt, men det kan også skyldes åttendedels finalen i kvinne-håndball som gikk på TV 2 på samme tid.

Potten er nå ventet å vokse til heftige 175 millioner kroner før neste trekning, som er siste før julaften.