Erik Hoftun
Erik Hoftun
Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)
Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)

RBK åpner for å selge Bakenga

Det går mot en sparsomlig julehandel for Rosenborg, som må kutte i budsjettet.

Lerkendal (TV2 Sporten): Rosenborg er midt inne i en beinhard budsjettprosess, og sportslig avdeling må ta ned kostnader i millionklassen.

– Vi har kommet med et utgangspunkt til budsjett, men må nok inn med noen flere justeringer, medgir Erik Hoftun, som ikke vil oppgi noen beløp så lenge jobbingen med neste års økonomiplan pågår.

– Men du har mindre handlefrihet enn før?

– Ja, det har vi i utgangspunktet. Men nå kjøpte vi mange gode spillere i år, så behovet for nye spillere er ikke stort nå. Handlefriheten er uansett ikke veldig stor i 2012.

Se video øverst!

– Fortsatt attraktiv
Klubben ser i første rekke etter en ny back ettersom Mikael Lustig har forlatt, men var også interessert i Johan Andersson. 28-åringen valgte imidlerid Lillestrøm foran Rosenborg, og uttalte på TV 2 Sporten onsdag at en av årsakene var at RBK ikke kunne satse like mye som før.

– Vi var interesserte, men nå er det jo ikke sikkert vi var med helt inn. Det er mange årsaker til at spillere velger en annen klubb. Jeg føler vi forsatt er en attraktiv klubb, og har et godt utgangspunkt for 2012 - så får vi se om vi kan forsterke stallen, svarer Hoftun.

Les også: Solskjær henter Northugs kokk

– Hva synes du om Lillestrøms satsning?

– Det er jo bra at gamle storheter våkner, norsk fotball trenger flere gode lag. Lillestrøm satser friskt, og vil nok få en god sesong.

– Kan dere matche, og vil dere matche LSK på spillermarkedet?

– Det er for tidlig å si, men jeg vil anslå at 90% av lagene i Norge er i samme situasjon som oss og må se på utgifter og kostnader. Det har vært lite med inntekter de siste årene, så er det slik at noen kan forsterke - slik er status nå, sier Hoftun.

Bakenga-bud vil vurderes
Klubbens handlefrihet henger også nært sammen med eventuelle salg. Tyske Hannover skal være en av klubbene som er interesserte i spissen Mushaga Bakenga, og Hoftun utelukker ikke salg selv om 19-åringen i sommer skrev under en ny treårskontrakt.

– Det er slik at når unge gode spillere gjør det bra i Rosenborg, kan de være akutelle for andre land enn Norge. Vi har registrert at det er interesse for Mushaga, og vi vil som alltid i Rosenborg lytte til eventuelle henvendelser før vi tar stilling til salg.

– Har det kommet noen bud?

– Nei, ingen bud.

Les også: – Bakenga ønsket i Hannover

Det har også vært spørsmål rundt Rade Pricas fremtid, men Rosenborg regner med at svensken blir værende på Lerkendal.

– Såvidt jeg vet er Rade på ferie, og jeg tror han kommer tilbake i januar mer motivert enn noen gang, sier Hoftun om toppscoreren som har ett år igjen av kontrakten med RBK.

PS: RBK-spillerne har ferie ut året, og starter sesongoppkjøringen 3.januar.