NORSK TIPPING: Rekordhøy lykkepott gevinst. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
NORSK TIPPING: Rekordhøy lykkepott gevinst. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Røpet Viking Lotto-tallene før sending

Norsk Tipping er oppgitt: – Mistet hele spenningen.

En time før Viking Lotto-sendingen på NRK 1spolerer Dagbladet sendingen ved å røpe hele vinnerrekka i en artikkel. I artikkelen kommer det også frem at ingen stakk av med vinnergevinsten på 150 millioner kroner.

Det er knyttet stor spenning til Norsk Tipping sine sendinger på NRK, spesielt nå som lykkepotten er så stor. Mange benker seg foran TV-skjermene for å følge den nervepirrende trekningen. Denne gangen ble spenningen spolert av avisen som hentet tallene fra Danske Spil, og avslørte de en time før NRK-sendingen som gikk kl 20:45.

Kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Norsk Tipping er oppgitt.

– Dette er et internasjonalt samarbeid, og tallene blir publisert til forskjellige tider. Vi får ikke kontrollert hva danskene går ut med. De aller fleste følger TV-sendingen vår, men det er klart at det blir jo mindre spennende nå. Dagbladet har vært veldig utålmodige, sier Vikøren til God Kveld Norge.

Les også: Avbrøt TV-produksjon da Rein Alexander brøt sammen

Rekordstor pott

Magne Vikøren legger vekt på at det har vært ekstremt fokus på Viking Lotto i det siste på grunn av den store potten. Gevinsten var på hele 150 millioner. Men han liker ikke at Dagbladet har spolert sendingen ved å avsløre tallene - og at ingen stakk av med gevinsten - en time før de gikk på lufta.

– Vinnerne skal alltid ha mulighet til å følge TV-sendingen i spenning, sier Vikøren til «God Kveld Norge».

Dagbladet nølte ikke med å publisere Lotto-tallene før sendingen på NRK.

– Det fremgikk klart i saken på vår forside at man ikke skulle klikke inn i artikkelen om man ønsket å bevare spenningen. 150 millioner er tidenes lottopott, og det knytter seg stor spenning til dette. Når trekningen offentliggjøres i Danmark før, ser vi ingen grunn til å vente, sier redaksjonsjef for dagbladet.no Kristoffer Egeberg til God Kveld Norge.

Potten er nå ventet å vokse til heftige 175 millioner kroner før neste trekning, som er siste før julaften.

Hva synes du om at Dagbladet røpet tallene? Si din mening i kommentarfeltet.