Disse 8 er på listen The Guardian har laget over mulige Darren Fletcher erstattere.
Disse 8 er på listen The Guardian har laget over mulige Darren Fletcher erstattere.

Én av disse kan bli Fletchers erstatter

Engelsk avis har listet opp 16 potensielle erstattere.

Tidligere i uken annonserte Manchester Uniteds Darren Fletcher at han tar en pause fra fotball på grunn av en kronisk tarmsykdom. Det er foreløpig usikker om den sentrale midtbanespilleren kommer tilbake for United igjen, men enn så lenge må manager Sir Alex Ferguson se seg om etter en erstatter.

Med Anderson og Tom Cleverley på sidelinjen, er det lite på Uniteds sentrale midtbane som minner om et mesterlag. Derfor er det ikke utenkelig at Ferguson drar opp sjekkheftet i januar og henter inn en erstatter for Fletcher.

I den forbindelse har engelske The Guardian laget en liste over hvilke 16 spillere de mener bør være aktuelle for «De røde djevlene».

Jack Rodwell
Alder: 20
Klubb: Everton
Estimert verdi: 140 millioner kroner

Everton vil gjøre hva de kan for å beholde spilleren, men deres finansielle situasjon kan tvinge dem til å vurdere et høyt bud.

Jack Rodwell har blitt en nøkkelspiller på Evertons midtbane. Den bevegelige og sterke unggutten spiller mest i den defensive rollen, men har denne sesongen bevist at han også kan score mål. Rodwell debuterte for England i vennskapskampen mot Spania forrige måned, og startet sin første landskamp bare tre dager senere, mot Sverige.

Nico Gaitán
Alder: 23
Klubb: Benfica
Estimert verdi: 280 millioner kroner

Gaitán har uttalt mer enn én gang at han ikke har noe hastverk med å forlate Portugal. Han ønsker å skrive historie med Benfica og vinne titler. Den argentinske vingen, som er inne i sin andre sesong i Portugal etter overgangen fra Boca Juniors, imponerte i begge Mesterliga-møtene med Manchester United og har allerede spilt seks landskamper.

Luka Modric
Alder: 26
Klubb: Tottenham
Estimert verdi: 370 millioner kroner

Modric er under kontrakt med Tottenham til 2016, og klubbforman Daniel Levy er fast bestemt på at ingen nøkkelspillere vil bli solgt i januar.

Playmakeren fra Kroatia har i mange sine øyne vært Tottenhams viktigste bidragsyter de to siste sesongene. I sommer la han inn en søknad om å få forlate klubben, men fikk nei. Frustrasjonen til tross, Modric har fortsatt å prestere på et svært høyt nivå.

Ganso
Alder: 22
Klubb: Santos
Estimert verdi: 230 millioner kroner

Ganso har en utkjøpsklausul på 415 millioner kroner i sin kontrakt.

Han fikk merkelappen «den nye Kaká» etter gjennombruddet i Santos, men den brasilianske playmakeren har lagt bak seg 18 frustrerende måneder. Hans videre utvikling har vært hindret av skader, men Manchester United er en av flere europeiske toppklubber som følger spilleren.

Wesley Sneijder
Alder: 27
Klubb: Inter
Estimert verdi: 280 millioner kroner

Inter må kutte i lønnsutgiftene for å komme innenfor FIFAs regler for finansiell fair play, og Sneijder er deres desidert dyreste spiller. Men etter en vanskelig start på sesongen kan han bli sett på som uerstattelig for Inter – som igjen ser ut til å nærme seg en av Mesterliga-plasseringene.

Uniteds interesse for den nederlandske stjernen er velkjent. Planer om en overgang skal ha falt gjennom etter at Inter solgte Samuel Eto'o til Anzhi i sommer. Sneijder har ikke hatt den beste starten på sesongen. Midtbanespilleren har mistet mer enn halvparten av Inters kamper med skade.

Cheik Ismael Tioté
Alder: 25
Klubb: Newcastle
Estimert verdi: 140 millioner kroner

Newcastle-manager Alan Pardew har ikke utelukket at Tioté forsvinner i januar, men har advart potensielle kjøpere om at de må betale «helsikkes mye penger» for nøkkelspillere som rivjernet fra Elfenbenskysten.

Tioté ble hentet fra Twente for så lite som 30 millioner kroner i fjor sommer. Hans store styrke er å bryte opp motstandernes spill – noe som var en viktig faktor for Newcastles gode sesongåpning.

Javi Martínez
Alder: 23
Klubb: Athletic Bilbao
Estimert verdi: 185 millioner kroner

Martínez, som har en utkjøpsklausul på 325 millioner kroner i sin kontrakt, har uttalt at han er stolt over å bli linket til Manchester United. Den høye midtbanespilleren har vist seg å være veldig allsidig. Martínez har fungert utmerket som midtstopper de gangene Athletic Bilbao-sjef Marcelo Bielsa har bedt ham om å fylle den rollen.

Yann M'Vila
Alder: 21
Klubb: Rennes
Estimert verdi: 280 millioner kroner

Rennes vil foretrekke å beholde spilleren til sommeren, men det største hinderet for en United-overgang kan være interesse fra Real Madrid.

M'Vila har lenge vært koblet til Arsenal, og den siste tiden har også ryktene gått i Madrid. Rennes-spilleren har etablert seg som en av Frankrikes beste defensive midtbanespillere og er stadig oftere å se i Laurent Blancs startellever.

Yohan Cabaye
Alder: 25
Klubb: Newcastle
Estimert verdi: 140 millioner kroner

Selv om Cabaye kom til Newcastle for under 45 millioner kroner, vil en kjøper være nødt til å bla opp tre ganger den summen. Newcastle-manager Alan Pardew insisterer nemlig på at klubben ikke har noe som helst press på seg for å selge spillere. Cabaye kom til Newcastle fra Lille så sent som i sommer, men har allerede vist seg som en midtbanespiller av høy klasse. Cabaye har notert seg for flere målgivende pasninger i sin nye klubb.

Daniele De Rossi
Alder: 28
Klubb: Roma
Estimert verdi: 280 millioner kroner

De Rossi har bare halvannet år igjen av sin kontrakt med Roma, og forhandlingene om en forlengelse har gått i stampe. Det kan gjøre at De Rossi er mer åpen enn noensinne for å forlate klubben han forguder.

Den egenproduserte visekapteinen har spilt 70 kamper for Italias landslag i løpet av de siste sju årene, og synes å ha funnet tilbake til formen etter noen turbulente år både på og utenfor banen.

Mario Götze
Alder: 19
Klubb: Borussia Dortmund
Estimert verdi: 370 millioner kroner

Det er svært lite som tyder på at Götze skifter klubb før til sommeren. Han trives i Dortmund og frykter at en overgang vil forstyrre forberedelsene til EM i 2012.

Han er kanskje den største stjernen på et Dortmund-lag som forrige sesong vant Bundesliga-tittelen for første gang på nesten et tiår. Götze er en svært god offensiv midtbanespiller, og den tidligere landslagsspilleren Matthias Sammer betegner ham som et av de største talentene Tyskland noensinne har hatt.

Sandro
Alder: 22 år
Klubb: Tottenham
Estimert verdi: 90 millioner kroner

Få sjanser på førstelaget kan friste Sandro bort fra Tottenham – selv om klubben trolig vil forvente å få igjen mer enn de betalte for spilleren.

Til tross for noen imponerende kamper i andre del av forrige sesong, har Sandro slitt med å finne sin plass på laget når han har vært skadefri denne sesongen. Mye av årsaken til det er Scott Parkers ankomst.

Bastian Schweinsteiger
Alder: 27
Klubb: Bayern München
Estimert verdi: 280 millioner kroner

Bayern München jakter suksess i hjemlig liga og i Europa. Det gjør at klubben neppe vil selge Schweinsteiger med mindre det kommer inn et stort bud. Schweinsteiger har allerede spilt 90 landskamper for Tyskland, og 27-åringen som startet karrieren som kantspiller har tilpasset spillet sitt til en sentral midtbanerolle.

Claudio Marchisio
Alder: 25
Klubb: Juventus
Estimert verdi: 185 millioner kroner

Marchisio er ikke bare et sentralt medlem av Antonio Contes lag, han er også elsket av Juventus-fansen. Dét, og at klubben er i en god økonomisk situasjon etter ferdigstillelsen av det nye stadionanlegget i Torino, gjør at klubben vil være svært tilbakeholden med å selge ham.

Mange har ventet seg mye av Marchisio i lang tid, men det er først under den nye sjefen at spilleren har begynt å levere stabilt på et høyt nivå.

Javi García
Alder: 24
Klubb: Benfica
Estimert verdi: 90 millioner kroner

Spanjolen har gått gjennom ungdomssystemet til Real Madrid, men klarte aldri å etablere seg på hovedstadslaget. Etter at han dro til portugisisk klubbfotball har det imidlertid blitt mer sving på sakene, og García er blant de beste spillerne på laget som kvalifiserte seg til sluttspillet i Mesterligaen. Det gjorde de blant annet på bekostning av nettopp Manchester United.

Christian Eriksen
Alder: 19
Klubb: Ajax
Estimert verdi: 140 millioner kroner

Dansken er den nest yngste på listen (bak Mario Götze), men har allerede imponert stort både på klubb- og landslag. Som en av de viktigste spillerne på Ajax har Eriksen allerede mye erfaring med klubbfotball på toppnivå - sin unge alder til tross. Han er kanskje Danmarks største talent siden Laudrup-brødrene.

Hvem mener du bør erstatte Darren Fletcher? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!