FINN BRILLEN SOM PASSER DEG: Visste du at ansiktsform er avgjørende for hvilken brille du bør velge?
FINN BRILLEN SOM PASSER DEG: Visste du at ansiktsform er avgjørende for hvilken brille du bør velge?

Finn brillen til din ansiktsform

Firkantet, smal, rund eller hjerteformet? Slik finner du brillen som er perfekt for deg!

Skal du kjøpe deg nye briller, men lurer på hvilken brille som passer for deg? Da er ansiktsform et godt sted å starte! Her er tipsene til hvordan du kan finne riktig brille!

LES OGSÅ: Finn frisyren som kler deg

Ovalt ansikt

Har du et ovalt ansikt med myke linjer? Da har du det perfekte brilleansikt! Denne ansiktsformen kler de aller fleste fasonger på innfatningen. Prøv deg frem, og la personlighet og livsstil styre valget av brille fremfor moter og trender. Pass på at overkant på brillen går i kant i kant med øyenbrynene, og at den sitter godt på nesen.

Rundt ansikt

Har du et rundt ansikt uten skarpe kanter vil du kle firkantete eller rektangulære briller som får ansiktet til å virke lengre. Pass på at innfatningen går kant i kant med øyenbrynene. Styr unna runde briller!

LES OGSÅ: Slik blir du stilig med skjegg

Pæreformet ansikt

Har du et avlangt ansikt med bred panne, høye kinnbein og en smal kjeve? Da bør du velge en brille som skaper balanse i ansiktet. Pilotfasong, ovale og runde briller er perfekt for denne ansiktsformen. Pass på at brillen går kant i kant med øyenbrynene.

Hjerteformet ansikt

Har du et hjerteformet ansikt med bred panne og smal kjeve? Blir ansiktet ditt spissere mot haken? Da bør du velge runde eller ovale briller. Briller med pilotfasong er også perfekt for denne ansiktsformen. Pass på at brillen går kant i kant med øyenbrynene.

LES OGSÅ: Slik ser du bra ut i underbuksa

Firkantet ansikt

Har du et firkantet ansikt bør du gå for runde eller ovale briller. Her er det viktig å få oppmerksomheten vekk fra kjevepartiet og oppover i ansiktet. Briller med såkalt cat eye-form er også ideelt for deg med firkantet ansiktsform. Unngå dråpeformede briller og pilotbriller. Pass på at brillen sitter godt på nesen, og at øverste kant på brillen går kant i kant med øyenbrynene.

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir