anedahl (Foto: Stella Pictures)
anedahl (Foto: Stella Pictures)

Ane Dahl Torp angriper FrPs asylpolitikk:
– De er dumme og slemme

Skuespilleren mener partiet mangler solidaritet.

I et intervju i siste nummer av magasinet Stella, går skuespiller Ane Dahl Torp til angrep på FrP. Hun angriper partiets asylpolitikk kraftig og mener at de viser «manglende solidaritet».

Dagbladet omtaler saken fra bladet i dagens avis.

Til angrep på FrP

Etter nyttår er Dahl Torp aktuell med stykket «Det gode mennesket fra Sezuan». Et stykke som spør om det er mulig å være god i dagens samfunn. Noe Dahl Torp mener det går an å være.

– Men man ikke er bare god bare man er snill mot sine nærmeste, men ikke mot dem som ikke er «født inn i denne familien». Det er sterke, populære krefter som gir uttrykk for dette, sier hun.

På spørsmål fra journalisten om hun tenker på asylpolitikk med uttalelser, svarer Dahl Torp følgende:

– Ja, og jeg tenker definitivt på partier som Fremskrittspartiet. De tar primært utgangspunkt i i «hvordan kan jeg gjøre livet bedre for meg selv og de som er med meg». De mangler solidaritet og det globale, solidaristiske grunnsystemet jeg stemmer på. Jeg synes de er dumme og slemme, sier hun i intervjuet.

Les også: Ane Dahl Torp: – Kjedelig å være gravid

Svarer på kritikken

Overfor Dagbladet svarer FrP-leder, Siv Jensen på den slående kritikken, og mener Dahl Torp får gjøre som hun vil.

– Noen er sosialister, andre er liberalister. Det er to helt forskjellige måter å se verden på. Ane Dahl Torp får lov til å være sosialist, og jeg får lov til å være liberalist, sier Jensen.

Les også: Trude Mostue: – Likestillingen i Norge har gått altfor langt

– Overklassekommentar

Gravide Dahl Torp, stilte seg tidligere denne måneden kritisk til Trude Mostues utspill om at hvis ikke kvinner har tid til å være hjemme hos barna sine når de er små, bør de kanskje la det være.

– Jeg synes det er en overklassekommentar. Jeg synes ikke det er fint. Det er jo noe folk snakker om når de går i barselpermisjon og snart skal begynne å jobbe igjen, og de har en jobb som er fra 08 til 16 eller 09 til 17. Man har ikke noe valg – man kan ikke si at folk kan velge å ikke gjøre det. Det er ikke sikkert at de bor i en villa på mange millioner. De bor kanskje akkurat like stort som de nesten er nødt til, uttalte Dahl Torp til «God kveld Norge».