Zagreb, Kroatia 20031213 VM i håndball for kvinner, Norge / Spania 26 27. Norge tapte kampen mot Spania om 5. plassen, i tillegg mistet de OL billetten neste sommer.
Anette Hovind Johansen, Tonje Larsen og Ragnhild Amodt fortviler etter at norge tapte kampen om femteplassen og billetter til OL. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Zagreb, Kroatia 20031213 VM i håndball for kvinner, Norge / Spania 26 27. Norge tapte kampen mot Spania om 5. plassen, i tillegg mistet de OL billetten neste sommer. Anette Hovind Johansen, Tonje Larsen og Ragnhild Amodt fortviler etter at norge tapte kampen om femteplassen og billetter til OL. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Norge håndball (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Norge håndball (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Husker du denne norske VM-floppen?

Alt var ikke bedre før. Se dagens VM-retro her!

Det har blitt mye suksess for de norske håndballjentene opp gjennom årene, men vi skal ikke så altfor mange år tilbake i tid for å finne den forrige nedturen.

Kroatia-VM i 2003 ble en gedigen skuffelse for Norge. Selv om det var enkelte ferske fjes i troppen, var spillere som Cecilie Leganger, Gro Hammerseng, Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen på plass. Likevel fikk Marit breiviks mannskap kjempetrøbbel i mesterskapet, og til slutt måtte man kjempe med nebb og klør for OL-billett.

Les også: – Dette blir nøkkelduellen når Norge møter Kroatia

Kampen om 5. plassen, mot Spania, ville avgjøre om de norske jentene fikk være med i OL i Athen.

Hvordan skjebneoppgjøret endte kan du se i videovinduet øverst