Vibeke Skofterud
Vibeke Skofterud

Skofterud gjør som Northug

Vibeke Skofterud vil vinne Vasaloppet.

Davos (TV 2 Sporten): Skofterud følger i vinter i sporene til verdens beste mannlige skiløper, Petter Northug jr. Hun skal bruke den mesterskapsfrie sesongen til å gå Vasaloppet, og de to skistjernene har et felles mål: Komme først i mål i Mora.

– Dette er en manndomsprøve som jeg har lyst til å prøve meg på. Jeg har jo gått Birkebeinerrennet, og hadde kramper både her og der den siste mila, så jeg vet litt om hva som er i vente. Men jeg får kick av å trene lenge og hardt – og jeg har bare så innmari lyst på å prøve meg på noe nytt. Og denne sesongen passer det jo bra. Jeg har lagt inn noen treningsøkter med tanke på at dette er et løp som varer over fire timer, og jeg tror iallfall at jeg skal være seig nok i hodet til å tåle påkjenningen, forklarer Skofterud.

Les også: – Sett champagnen til kjøling, Marit!
Les også: Bli med langrennsjentene på treningsleir

– Har trent smartere
TV 2 Sporten møter skiesset på massasjebenken. Kroppen fikk litt «juling» under verdenscupløpene i Davos, men nok en gang viste resultatlistene at det er en «ny» Vibeke Skofterud vi ser denne sesongen.

– Ny og ny. Jeg er vel samme dama, men jeg har trent smartere. Både min personlige trener, Steinar Mundal, og landslagstrener Egil Kristiansen er gode støttespillere. Det har nå blitt større rom for individuell tilpasning når det gjelder trening på landslaget – og det har nok gjort meg godt.

– Hva mener du med det?

– Jeg kan ta et eksempel: Mens vi er på samling i Val Senales, pleier vi å ha løpetur som «geitene» Bjørgen, Johaug og Kristoffersen gjør unna på to timer og 45 minutter. Jeg tillater meg å bruke et kvarter mer. Det betyr at også jeg kan kjøre langtur med omtrent samme puls som dem og slike ting tror jeg bidrar til at jeg har et slikt overskudd som nå.

Møt «nye» Skofterud på massasjebenken i videovinduet øverst i saken!

Les også: TV 2 gir Northug jr. terningkast 5 for Davos-helgen: – I lokalavisen blir det vel tre etter sprinten
Les også: Firedobbelt norsk i Davos

Tryggere på seg selv
– Du har vært like mange ganger på seierspallen i verdenscupen siste måneden som de siste ti årene!

– Det gjør naturligvis at jeg føler meg tryggere på meg selv.

– Men du har vel alltid hatt selvtillit?

– Det er nok kunstig selvtillit – litt slik jeg har framstått i media. Jeg er nok litt mer sårbar enn som så. Nå føler jeg endelig at jeg får betalt for mange års arbeid.

– Får ikke gjort noe med Bjørgen
– Blir du aldri lei av at du aldri vinner?

– Nei, jeg tenker ikke slik, jeg jobber med å bli stadig bedre. At Bjørgen er SÅ god får ikke jeg gjort noe med, og hun er en skikkelig inspirasjonskilde for oss andre. Men nå skal jeg være ærlig med deg. Jeg har som de andre som holder på med dette her mine drømmer, og for første gang tør jeg nå tenke tanken på at jeg faktisk er god nok til å vinne, forteller Skofterud.

Neste mulighet til å vinne et verdenscuprenn er lørdag i Rogla i Slovenia. Distansen er 10 km klassisk fellesstart.